V Evropskem pokalu je Cedevita Olimpija dvakrat zmagala, več težav pa ima po treh zaporednih porazih v jadranskem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com
V Evropskem pokalu je Cedevita Olimpija dvakrat zmagala, več težav pa ima po treh zaporednih porazih v jadranskem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com

Krog regionalnega tekmovanja v vedno neugodnih Laktaših v soboto ob 17.00 odpirajo zmaji, ki se bodo pomerili z Igokeo. Polfinalisti minule sezone, ki jih že vrsto let uspešno vodi Dragan Bajić, so aktualnemu prvaku Crveni zvezdi prizadejali do zdaj edini poraz letos na Jadranu, ko so pred tremi tedni na domačem parketu slavili s 75:68. Dobili so tudi preostali dve domači tekmi proti Borcu in Splitu, dvakrat pa klonili na gostovanju, ko so morali premoč priznati FMP-ju in Budućnosti. Najnevarnejša strelca edinega kluba iz Bosne in Hercegovine sta ameriška branilca Markel Starks in Antabia Waller, ki dajeta po 12 točk na tekmo. Igokea igra tudi v Fibini ligi prvakov, kjer je premagala Paok in izgubila proti Galatasarayu ter nazadnje proti Nymburku, ki ga vodi Aleksander Sekulić.

Liga ABA na TV SLO 2 in MMC-ju!

V 6. krogu Lige ABA čaka Cedevito Olimpijo gostovanje v Laktaših pri Igokei. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na TV SLO 2 in MMC-ju.

Sorodna novica Žakelj: Prihod Obradovića za ligo zelo dober tudi s trženjskega vidika

"Igokea je zelo dobra ekipa, ki ima znova svojo identiteto. Igralci igrajo potrpežljivo in zelo pametno v napadu, enako pa velja tudi za obrambo, kjer menjajo različne postavitve, obenem pa so na trenutke zelo agresivni. Ekipa je dobro sestavljena in vodena. Za zmago v Laktaših bomo morali biti osredotočeni vseh 40 minut, tako v napadu, kot v obrambi, obenem pa preprečiti njihove lahke koše in skušati igrati čim hitreje in naš ritem košarke," je pred potjo v Republiko srbsko dejal Jurica Golemac.

Ljubljančani imajo podobno kot Igokea letos visoke cilje, a so trenutno v črnem nizu treh jadranskih porazov. Po domačem spodrsljaju proti FMP-ju so klonili še pred dvema favoritoma za vrh, Zvezdi in Budućnosti. Vmes so sicer vtis popravili v Evropskem pokalu, ki so ga začeli z dvema porazoma, je pa Golemac večkrat poudaril, da morajo zmaji igrati pametneje v končnici obračunov. Za zdaj Olimpija še ni izpolnila visokih pričakovanj. V napadu se pozna, da še ni prave uigranosti, hkrati pa tudi obramba še ni na najvišji ravni, na večini tekem je bila težava napadalni skok nasprotnika.

Krka v tej sezoni v dvorani Leona Štuklja še ne pozna poraza. Foto: Krka/Drago Perko
Krka v tej sezoni v dvorani Leona Štuklja še ne pozna poraza. Foto: Krka/Drago Perko

V dvorani Leona Štuklja bo Krka v soboto ob 21.00 gostila novinca v ligi SC Derby. Podgoriška ekipa, ki jo vodi slovenski strokovnjak Andrej Žakelj, je zelo dobro začela debitantsko sezono, saj je trenutno pri treh zmagah in dveh porazih. Na kolena je spravila vse tri hrvaške klube, doma Zadar in Cibono, od Splita pa je bila boljša v gosteh. Ob tem je dvakrat klonila v Beogradu, pred FMP-jem in Partizanom. Črno-beli so v zadnjem krogu Krko nadigrali s kar 92:45, so pa zato Novomeščani dobili obe domači tekmi v tej sezoni, ko so bili boljši od Mornarja in Zadra.

Lestvica:                             
PARTIZAN                5  5 0  102 10
CRVENA ZVEZDA           5  4 1   60  9
BUDUĆNOST               5  4 1   29  9
FMP                     5  4 1   10  9
IGOKEA                  5  3 2    6  8
CIBONA                  5  3 2   -8  8
STUDENTSKI CENTAR DERBY 5  3 2  -26  8
CEDEVITA OLIMPIJA       5  2 3   18  7
MEGA BASKET             5  2 3   10  7
BORAC                   5  2 3   -8  7
KRKA                    5  2 3  -57  7
ZADAR                   5  1 4  -22  6
MORNAR                  5  0 5  -34  5
SPLIT                   5  0 5  -80  5

"Čaka nas zanimiva tekma. SC Derby je zmagal v zadnjih dveh tekmah. Najprej po dveh podaljških v zelo težki tekmi s Splitom v gosteh, nato pa je doma premagal Cibono, ki igra na začetku sezone odlično. Zagotovo prihaja zelo motiviran in poln samozavesti. Mi bomo morali narediti vse, da jim to samozavest zbijemo, tako da odigramo maksimalno borbeno in z veliko željo, v poštev in razmišljanje pa pride samo zmaga. Imajo zelo dobro sestavljeno moštvo. Glavni njihov igralec je organizator igre Kyle Vinales, ki igra odlično, z veliko minutažo. Je odličen strelec, poleg tega pa tudi odličen organizator, saj ima v povprečju 6,5 podaje na tekmo. Tu je še izkušeni organizator Nikola Pavličević. Zelo pomemben je tudi Fletcher Magee, ki je odličen strelec, ki mu nikakor ne bomo smeli dovoliti odprtih metov. Na centru je nosilec Kenan Kamenjaš, ki je steber tako v napadu kot obrambi. Je zelo čvrst igralec, igra z veliko fizičnega kontakta, in tudi na to bomo morali imeti odgovor z enako energijo. Zelo dobro igra na štirici Andrija Slavković, ki lahko zadene tako izpod koša kot za tri točke. Čaka nas težko delo, a moramo ostati pozitivni, čeprav smo že zdaj brez Arapovića, Stergarja in Špana, kot kaže, pa bomo v soboto tudi brez Stavrova. Zato pričakujem od ostalih fantov, da bodo dali toliko več od sebe. Igramo doma in naš cilj mora biti samo to, da ostanemo tudi vnaprej nepremagani na svojem parketu," je povedal trener Krke Dalibor Damjanović.

V ospredju bo dvoboj trenutno najboljši strelcev lige. Krkin Rok Stipčević v povprečju dosega 18 točk na tekmo, več kot 22 pa jih izvrstni Kyle Vinales, ki je glavni nosilec igre Studentskega centra. Pred to tekmo bo ob 19.00 Partizan gostoval v Čačku, rodnem mestu Željka Obradovića.


6. krog, sobota ob 17.00:
IGOKEA – CEDEVITA OLIMPIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 19.00:
BORAC – PARTIZAN

Ob 21.00:
KRKA – SC DERBY

Nedelja ob 12.00:
FMP – ZADAR

Ob 17.00:
BUDUĆNOST – MORNAR

Ob 19.00:
SPLIT – CIBONA

Ponedeljek ob 18.00:
CRVENA ZVEZDA – MEGA BASKET