Koper Primorska je februarja na Kodeljevem osvojil Pokal Spar. Foto: www.alesfevzer.com
Koper Primorska je februarja na Kodeljevem osvojil Pokal Spar. Foto: www.alesfevzer.com

Ta se bo s superpokalom med Koprom Primorsko, ki je v tej sezoni osvojila Pokal Spar, in Cedevito Olimpijo predvidoma začela 17. septembra.

Koper Primorska v prvem delu licenciranja ni dobil dovoljenja za nastopanje v prihodnji sezoni, saj ni izkazal izpolnitve nekaterih obveznih finančnih meril. Licenco je dobil šele na podlagi dodatnih dokazil, ki jih je v predpisanem roku vložil na pritožbeni senat za licenciranje Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

V KK-ju Radenska Creativ postopkov licenciranja niso dokončali, saj so se namerno odločili, da bodo sezono 2020/2021 igrali v 4. SKL. Sobočani so namreč začrtali novo filozofijo s poudarkom na mladih in domačih igralcih, v klubu pa pričakujejo, da se bodo v od dveh do treh letih znova vrnili na vrh tretje lige.

Začetek 1. SKL je predviden za 3. oktobra, ženske, drugoligaši in tretjeligaši naj bi na parket stopili 26. septembra. Prvenstvo v 4. SKL naj bi se začelo 17. oktobra. 29. septembra je predviden uvodni krog Pokala Spar, članice pa prve pokalne tekme čakajo 18. novembra.