V KK Cedevita Olimpija bo Novosel, ki je bil tudi direktor in igralec Cedevite Zagreb, deloval kot tehnični direktor, njegove glavne naloge pa bodo povezane s komunikacijo z vodstvi različnih tekmovanj, v katerih bo v prihodnjih sezonah nastopalo člansko moštvo Cedevite Olimpije, obenem pa bo v klubu odgovoren za to, da znotraj kluba vse poteka po smernicah in pravilnikih tekmovanj, tako mednarodnih kot domačih.

Cedevita Olimpija je sestavila kadrovski mozaik za novo sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Novosel: Projekt se bo pokazal kot zadetek v polno
"V veliko zadovoljstvo mi je, da sem pristopil k projektu združenih KK Olimpija Ljubljana in KK Cedevita Zagreb. Gre za dve velike 'znamki'. Cedevita je v zadnjih 15 letih dosegla številne uspehe, vemo pa tudi, kakšno tradicijo ima Olimpija. Projekt KK Cedevita Olimpija se bo v prihodnosti pokazal kot zadetek v polno in prava stvar. S poznavanjem ljudi, ki sodelujejo v tem projektu, in ob tem, da jih veliko poznam prek sodelovanj v preteklosti, sem prepričan, da bomo vsi skupaj dosegli izjemne uspehe in klub organizirali na ta način, da bo postal ponos Ljubljane in celotne Slovenije. Zagotovo se bo KK Cedevita Olimpija, ki je prvi takšen projekt združevanja dveh klubov v Evropi, pokazal za zelo uspešnega,"
je povedal Novosel.

Užbinec: Končali smo sestavo ekipe
"Zelo zadovoljen sem, da se je vodstvu našega kluba pridružil Krešimir Novosel. Slednji je že bil del KK Cedevita Zagreb, kjer je deloval kot direktor kluba, še pred tem pa je bil tudi igralec zagrebškega kluba in kapetan moštva. Je človek, ki je že od svojega rojstva v košarki in pozna vsakogar. V zadnjih štirih letih je bil tudi direktor lige Aba. Z dodatkom Novosela v klub smo praktično končali sestavo naše vodstvene ekipe. Po mesecu in pol skupnega dela vidimo, da vodstvo kluba sestavlja veliko mladih ljudi, ki premorejo veliko energije in idej, ter izkušene ljudi, ki imajo izkušnje, ta kombinacija pa nam bo dala moč, da bo lahko na naš klub ponosna celotna Ljubljana in Slovenija," pa je dejal direktor ljubljanskega kluba Davor Užbinec.