Državnega prvaka bomo dobili najpozneje v sredo. Foto: Aleš Fevžer
Državnega prvaka bomo dobili najpozneje v sredo. Foto: Aleš Fevžer

Igralci Uniona Olimpije v en glas napovedujejo, da bodo naredili vse, da izsilijo odločilno peto tekmo, ki bi bila na sporedu v sredo v dvorani Leona Štuklja. Prav uspeh v Novem mestu, ko so Ljubljančani vodili večji del srečanja in na koncu slavili s petimi točkami prednosti, jim je dal dodaten zagon.

"Krka ima ponovno zaključno žogo. Jaz, štab in igralci bomo dali vse od sebe, da poskušamo ponoviti pristop in igro z zadnje tekme v Novem mestu," je srečanje napovedal trener Miro Alilović, ki je vesel napredka v primerjavi s prvima dvema tekmama, ko njegovi igralci niso mogli parirati Dolenjcem. Rakava rana košarkarjev Olimpije je kljub zmagi ostal skok (izgubili so ga s 36:26) in porazno izvajanje prostih metov (11/26).

Novomeščani bodo naredili vse, da pridejo do naslova že nocoj. "Naša glavna naloga je, da se zberemo v glavah in osredotočimo na na igro. Boljši bomo morali biti v obrambi, medtem ko v napadu mirno in preudarno zaigrati proti agresivni obrambi Uniona Olimpije. To bo naša druga zaključna žoga, zato se bomo še toliko bolj potrudili. Obenem bo to za ljubljansko ekipo ključna tekma in pritisk na njenih igralcih zato še toliko večji. Mi bomo seveda to skušali izkoristiti," je povedal trener Krke Gašper Potočnik.

V zgodovini državnih prvenstev Slovenije se še ni zgodilo, da bi ekipa obrnila zaostanek 0:2 v končno zmagoslavje. Že večkrat pa so moštva vodila z 2:1 in na koncu izgubila finale, nazadnje Union Olimpija proti Krki v sezoni 2010/11.

Tekmo si lahko v neposrednem prenosu ogledate na TV SLO 2 in MMC-ju.