Adin Vrabac je z reprezentanco BiH-a nastopil na Eurobasketu 2015.  Foto: EPA
Adin Vrabac je z reprezentanco BiH-a nastopil na Eurobasketu 2015. Foto: EPA

Vrabac je svojo košarkarsko pot začel v sarajevskem klubu Spars, vmes je igral za nemški Treier, beograjski Partizan, španski Iberostar Tenerife, nemški Hamburg Towers, zadnji dve leti pa je igral za svoj matični klub, je zapisano na spletni strani novomeškega košarkarskega kluba.

S sarajevsko ekipo je letos postal pokalni zmagovalec, lani pa je v Ligi ABA 2 v dobrih 30 minutah na srečanje zbral po 14 točk, 5,5 skoka, tri podaje in 1,3 pridobljeno žogo na tekmo.

Jure Balažić, direktor KK-ja Krka, je po novi okrepitvi povedal, da je Adin Vrabac "uspešen in pomemben reprezentant Bosne in Hercegovine", pri Krki pa so prepričani, da bo prinesel energijo in borbenost na obeh straneh igrišča, tako v obrambi kot v napadu.

Vrabac meni, da je s podpisom za Krko naredil korak naprej v karieri: "V veselje mi je, ker se bom predstavil v močnejši ligi, kot sem igral v zadnjih dveh sezonah, in bom v službi ekipe ter čim bolj pomagal, da bi KK Krka dosegla najboljše mogoče rezultate. Navijačem lahko obljubim, da bom na vsaki tekmi prispeval svoj maksimum v vsaki minuti, ki jo bom preživel na parketu."

Krko je pred dnevi okrepil 25-letni organizator igre Jairus Lyles, ki se je po igranju v ZDA lani preselil v Evropo, kjer je do prihoda v Krko dve sezoni igral v Nemčiji.