Kevin Durant je najboljši strelec v ligi postal štirikrat, James Harden pa trikrat. Foto: AP
Kevin Durant je najboljši strelec v ligi postal štirikrat, James Harden pa trikrat. Foto: AP

Preteklo sezono Lige NBA je tako kot vsa tekmovanja po svetu prekinila pandemija covida-19. Toda najmočnejšo košarkarsko ligo so odigrali do konca – namesto da bi se končala konec junija, se je tako zavlekla v oktober. Trenutno bi po tradicionalnem urniku že potekala nova. Vodstvo lige je v dogovoru z igralci močno pohitelo in parketi v NBA-ju bodo zaživeli že 22. decembra. Tako bodo na primer košarkarji Lakersov in Miamija, ki so igrali v finalu, imeli le 40 dni počitka med sezonama.

V prihajajočem tednu bo že zelo živahno. V sredo je na sporedu nabor lige, dva dni pozneje se bodo lahko začela pogajanja prostih igralcev, ki bodo lahko začeli pogodbe podpisovati 22. novembra. Zaživela bo tudi "tržnica" in že zdaj je, tako kot je v navadi, ogromno ugibanj in napovedi glede morebitnih menjav igralcev. Trenutno najbolj vroča govorica je nedvomno morebiten posel med Brooklynom in Houstonom, o katerem poroča Sports Illustrated.

Brooklyn že ima zvezdniško navezo, Duranta in Kyrieja Irvinga. Foto: Reuters
Brooklyn že ima zvezdniško navezo, Duranta in Kyrieja Irvinga. Foto: Reuters

Harden naj bi bil sprva zavezan Rocketsom, čeprav Russell Westbrook namerava zapustiti Houston. Toda zdaj je, kot kaže, na mizi mamljivejša destinacija in združitev moči s še drugim soigralcem iz nekoč izjemno obetavne zasedbe Oklahoma Cityja. Na začetku svojih karier so namreč Kevin Durant, Harden in Westbrook skupaj igrali v dresu Thunderja. Prvi je leta 2012 odšel bradati zvezdnik, ki se je preselil v sosednji Teksas. Štiri leta pozneje je Duranta v enem najbolj zvenečih prestopov do zdaj pot vodila v Kalifornijo h Golden Statu, s katerim je osvojil dva prstana, Westbrook pa je lani prišel med Rakete.

Sorodna novica V Brooklynu kot nekoč v Phoenixu

Tudi Durant je lani zamenjal klub, od Warriorsov pa je odšel k Netsom, toda zaradi poškodbe je izpustil celotno preteklo sezono. Brooklyn bo brez dvoma ena najbolj zanimivih ekip v novi sezoni. Prvič se bo v trenerski vlogi preizkusil dvakratni MVP in eden najboljših organizatorjev igre v zgodovini Steve Nash. Njegova podaljšana roka bo na parketu še en zvezdnik Kyrie Irving, ki bo z ostrostrelcem Durantom, dvakratnim najkoristnejšim posameznikom v finalu, tvoril udarno navezo.

Zvezdniška dvojica pa bi torej lahko postal trojka. Ambicije Brooklyna so velike in zato želijo Durantu, MVP-ju leta 2014 in štirikratnemu najboljšemu strelcu lige, dodati še nekdanjega soigralca Hardna, MVP-ja rednega dela 2018 in najboljšega strelca zadnjih treh sezon. V zameno naj bi po navedbah Sports Illustrated v Houston potovali Spencer Dinwiddie, Caris LeVert, Taurean Prince in Jarrett Allen.