Luka Dončić je v bolečinah zapustil parket 14. decembra. Tokrat si je zvil gleženj na treningu. Foto: Reuters
Luka Dončić je v bolečinah zapustil parket 14. decembra. Tokrat si je zvil gleženj na treningu. Foto: Reuters

Dončić je že v 2. minuti tekme proti Miamiju stopil na nogo Kendricka Nunna in si zvil desni gleženj. Mavericksi so brez njega dosegli veliki zmagi v Milwaukeeju (končali so niz 18 zaporednih zmag Bucksov) in Filadelfiji, izgubili pa so na domačem parketu proti Bostonu in v Torontu. 26. decembra se je uspešno vrnil na tekmi proti San Antoniu.

V Houstonu ne bo igral, zelo verjetno bo manjkal tudi proti Atlanti
Podrobnosti tokratne poškodbe še niso znane. 20-letni Ljubljančan ne bo igral na pomembni tekmi v petek zvečer v Houstonu, saj ne bo potoval z ekipo. Najprej ga čaka magnetna resonanca. Zelo verjetno bo manjkal tudi na sobotni domači tekmi proti Atlanti.

Mavericksi in Rocketsi so izenačeni na petem mestu Zahoda z 29 zmagami in 18 porazi. Tudi Oklahoma City na sedmem mestu diha za ovratnik obema kluboma iz Teksasa.

"Luka si je na treningu zvil desni gleženj. Zdaj je v zdravniški oskrbi. Ne vemo še, kako hudo je, seveda upam, da ni nič resnega. A še ne vemo," je za spletno stran kluba pojasnil trener Carlisle.

Barea: Ne bo lahko, bomo pa drugi imeli več priložnosti
"Takšne stvari se dogajajo. Igraš na vso moč in nekomu stopiš na nogo. Smola za Luko, da se je to zgodilo ob koncu treninga, ampak dečko je trpežen. Bomo videli, kaj bo, upam, da ne bo spet trajalo tako dolgo," je o novi poškodbi Dončića dejal soigralec J. J. Barea, ki je že namignil, da proti Houstonu nanj ne bodo mogli računati. "To smo že doživeli. Ne bo lahko, bomo pa drugi imeli več priložnosti. Stopiti moramo skupaj, ne bomo imeli najboljšega igralca, tako da se bomo morali proti Houstonu še bolj potruditi za zmago."

V torek je Dallas z najslabšo predstavo sezone doživel pravi polom na domačem parketu proti Phoenixu (104:133). Boj za prednost domačega igrišča v končnici se bo v prihodnjih tednih razplamtel.

Tekma All Star v znamenju spomina na Bryanta
Dončić bo 16. februarja nastopil tudi na tekmi All Star v United Centru v Chicagu. Vodstvo Lige NBA je po smrti legendarnega Kobeja Bryanta sporočilo nov format za 69. tekmo zvezd.

Ekipi Giannisa Antetokounmpa in LeBrona Jamesa se bosta pomerili po novih pravilih. Na začetku vsake četrtine se bo izid postavil na začetnih 0:0. Po treh četrtinah se bo naredil skupni seštevek, za končno zmago pa bo potrebnih še 24 točk več od seštevka ekipe, ki bo v vodstvu po 36 minutah. Dres s številko 24 je nosil Bryant v zadnjih desetih sezonah v Ligi NBA.

Če bo izid po treh četrtinah npr. 100:95, bo zmagala ekipa, ki bo prva dosegla 124 točk. Tekma All Star se bo tako končala z doseženim košem ali prostim metom, ura v zadnji četrtini ne bo več pomembna.