Goran Dragić in Kobe Bryant v finalu Zahodne konference Lige NBA med Phoenixom in Los Angeles Lakersi 27. maja 2010. Foto: EPA
Goran Dragić in Kobe Bryant v finalu Zahodne konference Lige NBA med Phoenixom in Los Angeles Lakersi 27. maja 2010. Foto: EPA

Smrt enega najboljših košarkarjev vseh časov je globoko pretresla košarkarsko skupnost. Dragić, član Miamija, je po sinočnji zmagi nad Orlandom (113:92) za STA povedal, da mu bo Bryant ostal v najlepšem spominu.

Tekme proti Lakersom z Bryantom, ki je izstopal zaradi izjemne tekmovalnosti, so bile vedno zanimive. "Proti Kobeju smo velikokrat igrali. Leta 2010 smo s Phoenixom izgubili konferenčni finale proti Los Angeles Lakersom, ko je bil on res tisti pravi Kobe, ki daje po 50 ali 60 točk na tekmo. Igrati proti njemu je bilo nekaj fenomenalnega," je poudaril Dragić.

Slovenski organizator igre je ob ponedeljkovi zmagi zbral 14 točk in pet podaj. To je bila njegova prva tekma po krajšem premoru zaradi poškodbe mečne mišice in kosti prejšnjo sredo proti Washingtonu.

"Dobil sem močan udarec v mečno mišico in še v to zgornjo kost. Povedali so mi, naj počivam eno tekmo, da se prepričamo, da ni kaj hujšega. Bil sem na terapijah in si vzel tri dni prosto, nisem treniral in sem si opomogel," je razložil Dragić.

"Luka si zasluži prvo peterko"
Na vprašanje o uvrstitvi Luke Dončića v začetno postavo tekme All Star je Dragić odgovoril, da pred sezono kaj takega težko pričakuješ. "Potem pa ko gledaš njegove tekme, ne moreš misliti drugače kot to, da si definitivno zasluži to prvo peterko. Igra fenomenalno in zdaj naj uživa v vseh teh stvareh, da ne bo šlo prehitro. Teden vseh zvezd Lige NBA je res zanimiv in imaš veliko stvari. Verjamem, da bo to maksimalno izkoristil in užival."

Dragić je že igral na tekmi vseh zvezd in razen tega, da naj se ima lepo, nima drugih nasvetov za Dončića. "To je tako in tako prijateljska tekma, veliko bo zabijanj in 'šova'. Vemo, da Luka to ima v sebi in lahko kaj pričara. Saj že sam dobro ve, kako in kaj. Naj se zabava in uživa, pa bodo uživali tudi navijači."

Dragić je spremljal tudi nastope slovenskih rokometašev na pravkar končanem evropskem prvenstvu na Švedskem in skupaj s celotno Slovenijo obžaluje, da reprezentanca na koncu ni osvojila kolajne. "Gledal sem zadnji dve tekmi. Žal se ni izšlo, ampak gremo naprej," je povedal.