Marc Gasol bo novi prstan iskal pri LA Lakersih, s katerimi je dva naslova v letih 2009 in 2010 osvojil tudi njegov brat Pau Gasol.  Foto: AP
Marc Gasol bo novi prstan iskal pri LA Lakersih, s katerimi je dva naslova v letih 2009 in 2010 osvojil tudi njegov brat Pau Gasol. Foto: AP

Dennisu Schröderju, Wesleyju Matthewsu in Montrezlu Harrellu se je kot novinec v dresu Jezernikov pridružil še najboljši obrambni košarkar Lige NBA iz sezone 2012/13 Marc Gasol. Zdaj že nekdanji igralec Toronta je z Lakersi sklenil dveletno pogodbo. Zanj se je zanimal tudi Dallas.

Gasol, ki bo januarja dopolnil 36 let, bo dobil veteranski minimum, se pravi 2,5 milijona dolarjev na sezono.

Ob Anthonyju Davisu, ki bo v teh dneh podaljšal pogodbo, bodo Lakersi pod obročema s Harellom in Gasolom še boljši kot v šampionski sezoni, ko sta bila na centrskih položajih Dwight Howard in JaVale McGee.

Cauley Stein se vrača v Dallas
Čeprav so imeli v Dallasu večje apetite, so se morali na centrskem položaju zadovoljiti s Willijem Cauleyjem Steinom, ki je podpisal z Mavericksi novo dveletno pogodbo. 27-letnik je igral v Dallasu že lani. Odločil se je, da izstopi iz zadnjega leta pogodbe, zdaj pa je podpisal novo. Za dve leti bo dobil 8,2 milijona dolarjev.

Gasola bo v Torontu zamenjal Baynes
Ena izmed tarč Dallasa je bil tudi nekdanji center Olimpije Aron Baynes, ki pa se je odločil za Toronto. Raptorsi mu bodo za dve leti plačali 14,3 milijona dolarjev.

Bo Sacramento enačil ponudbo za Bogdanovića?
Zaščiteni prosti igralec Bogdan Bogdanović se je dogovoril z Atlanto za štiriletno pogodbo v vrednosti 72 milijonov dolarjev. Sacramento ima zdaj 48 ur časa, da izenači ponudbo Hawksov za srbskega ostrostrelca. Bogdanović je bil tik pred vrati Milwaukeeja, a je posel padel v vodo. Tudi Srba se je kar precej omenjalo v povezavi z Dallasom.

Atlanta je ena od zmagovalk prestopnega roka, saj je v že tako perspektivno mlado ekipo poleg šestega izbora na naboru Onyekeja Okongwuja v ekipo pripeljala Danila Gallinarija, Rajona Ronda in Krisa Dunna.