Goran Dragić letos v povprečju daje 16,1 točke, 5,1 podaje in 3,1 skoka na tekmo. Foto: AP
Goran Dragić letos v povprečju daje 16,1 točke, 5,1 podaje in 3,1 skoka na tekmo. Foto: AP

Julija 2015 je nekdanji kapetan slovenske reprezentance na Floridi podpisal petletno pogodbo, vredno 90 milijonov dolarjev. Letos se mu ta torej izteče, časopis Miami Herald pa zdaj piše o nameri, da se sodelovanje podaljša. Kot je zapisano, si Vročica veliko obeta od tržnice prostih igralcev leta 2021, a tudi naslednjo sezono ima visoke cilje, ki jih želi izpolniti z Dragićem v ekipi. Namreč prvi mož Miamija Pat Riley ne bo žrtvoval konkurenčnosti v sezoni za morebiten uspeh v prihodnosti.

Miami Herald, ki se sklicuje na vire blizu Dragića, pravi, da naj bi šlo za novo enoletno pogodbo, ki bo vredna okoli 19 milijonov dolarjev. Dodaja, da je 33-letni Ljubljančan v tej sezoni za zasedbo Erika Spoelstre neprecenljiv, še posebej pa cenijo njegov profesionalizem in prispevek, ki ga ima s klopi. Ob tem ni zanemarljiv niti dober odnos s prvim zvezdnikom ekipe Jimmyjem Butlerjem.

Letos je Dragić s pogodbo zaslužil dobrih 19 milijonov dolarjev, s čimer je za Butlerjem (plača 32.742.000 dolarjev) drugi najbolje plačan košarkar Vročice. Liga NBA se je sicer zaradi širjenja novega koronavirusa prekinila. Kaj bo z letošnjo sezono, še ni znano. Miami je trenutno četrti v Vzhodni konferenci, Dragić, ki prihaja s klopi, pa je s povprečjem 16,1 točke tretji strelec ekipe.

Na vprašanje, kaj meni o enoletni pogodbi, Dragić odgovarja: "Bomo videli. Veliko je dejavnikov, od družine do mene. Prezgodaj je še govoriti o tem. Zaenkrat ne razmišljam o novi pogodbi. Vedno sem bil človek sedanjosti."

Dragić ne skriva, da se je privadil na vstopanje v igro s klopi za rezervne igralce. "Sem zadovoljen, uživam v igri. Na začetku sezone je bilo težko sprejeti vlogo rezervista, saj sem tekmovalne narave. Seveda, ko dobiš novico, te spreletijo dvomi, nore misli. Zame je bilo najpomembnejše, da sprejmem nalogo, da razmišljam pozitivno in da iz tega naredim najboljši scenarij. To sem naredil in zato sem ponosen nase," je še povedal Dragić.