Kevin Durant trenutno sanira poškodbo ahilove tetive. Foto: Reuters
Kevin Durant trenutno sanira poškodbo ahilove tetive. Foto: Reuters

Dvakratni MVP finala najmočnejše lige na svetu je The Athleticu priznal, da je okužen. "Bodite previdni, skrbite zase in bodite v karanteni. To bomo prebrodili," je povedal in dodal, da se počuti dobro in ne kaže nobenih simptomov bolezni. Vodstvo franšize sicer ni sporočilo imen četverice, ki so okuženi, sporočilo je le, da se simptomi kažejo pri enem košarkarju. Vsi so izolirani in pod budnim očesom zdravnikov.

V Ligi NBA je zdaj s potrjeno okužbo sedem košarkarjev, toda pričakujejo, da se bo število povečalo. Prvi je bil Rudy Gobert, sledil mu je soigralec pri Utahu Donovan Mitchell, nato pa še Christian Wood iz Detroita. Nets v zadnjih dveh tednih pred prekinitvijo niso igrali ne z Jazz ne s Pistons. Kot poroča ESPN, se bodo testirali tudi Los Angeles Lakers, ki so se z Brooklynom pomerili v sredo, tik preden se je liga zaradi okužbe Goberta prekinila.

31-letni Durant je lani poleti z Brooklynom podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 164 milijonov dolarjev. Predtem je tri sezoni igral za Golden State, s katerim je MVP lige leta 2014 dvakrat postal prvak, še prej pa je bil član Oklahome Citya oziroma še pred selitvijo Seattla. Štirikratni najboljši strelec NBA-ja letos zaradi okrevanja po poškodbi ahilove tetive ni igral.