Kyle Lowry je blestel v junijskem finalu Lige NBA, kjer je Toronto premagal Golden State s 4:2 v zmagah. Foto: Reuters
Kyle Lowry je blestel v junijskem finalu Lige NBA, kjer je Toronto premagal Golden State s 4:2 v zmagah. Foto: Reuters

Zvezdniku bi se pogodba iztekla 1. julija 2020, a jo je vodstvo kluba podaljšalo še za eno leto. Lowry bo prejel 31 milijonov ameriških dolarjev.

Član zlate olimpijske reprezentance ZDA leta 2016 v Riu de Janeiru je v pretekli sezoni, ki je bila njegova dvanajsta v Ligi NBA, v povprečju dosegal 14,2 točke in zbral 4,8 skoka, 8,7 podaje in 1,4 ukradene žoge na tekmo.

Za letošnjo sezono bo Lowry v žep pospravil 33,3 milijona zelencev. Predsednik Masai Ujiri in generalni menedžer Bobby Webster sta se že nekaj mesecev trudila za podaljšanje pogodbe. Toronto je izgubil najkoristnejšega igralca finala Kawhija Leonarda, ki je odšel v Los Angeles, kjer bo igral za Clipperse.

Vodstvo kluba pričakuje, da bo zablestel Kamerunec Pascal Siakam, ki je v lanski sezoni med vsemi igralci v ligi najbolj napredoval, šele po tej sezoni pa bo potekla pogodba s španskima zvezdnikoma Marcom Gasolom in Sergejem Ibako. To pomeni, da bodo imeli Raptorsi poleti možnost, da ponudijo še enemu zvezdniku maksimalno pogodbo.

Nov član v klubu 30 + 30
Lowry se je pridružil elitnemu klubu organizatorjev igre, ki so stari več kot 30 let in prejemajo več kot 30 milijonov ameriških dolarjev na sezono. Člani "prestižnega kluba" so tudi Russell Westbrook, Kemba Walker, John Wall, Stephen Curry, Chris Paul in Mike Conley.