Navdušenje nad Luko Dončićem. Foto: www.alesfevzer.com
Navdušenje nad Luko Dončićem. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaga je bila zanesljiva, pričakovana, ne le zaradi oslabljenega italijanskega moštva. "Iskreno smo pričakovali, da se ne bomo tako hitro dobro ujeli," je po tekmi komentiral Edo Murić.

Slovenci so sicer izjemno pozornost, morda še nikoli tolikšno, pritegnili že na ogrevanju. "Preprosto pozabljamo, kakšne zvezde igrajo v naši ekipi," je dodal Murić. "Vemo, da imamo magnet za občinstvo," je povedal Zoran Dragić.

Težko pričakovana tekma. Hvala vsem navijačem. Na koncu se je tudi rezultatsko dobro izšlo. Lahko bi odirali bolje, a pravi tekmi nas še čakata.

Aleksander Sekulić, selektor Slovenije

Dončić: Mislim, da smo zelo slabo igrali
Temu (Luki Dončiću, op. a.) so sicer žoge včeraj še uhajale, kot vedno po premorih najboljšega še ni pokazal. "Mislim, da smo zelo slabo igrali, iskreno. Imamo veliko veliko rezerve," je povedal zvezdnik Dallasa.

Igrali smo deloma zares, a se malce držali tudi nazaj. Pomembno je, da smo se malce uigrali, da smo po pripravah dobili tekmovalni občutek. Lahko bi bilo bolje, predvsem v obrambi. Napad bo že stekel, poleg tega pa nismo želeli razkriti vseh svojih kart.

Zoran Dragić

Dončić in Goran Dragić sta za Slovence dosegla največ točk: 12 in 11. Z obema skupaj je prvič igral mlajši od obeh reprezentančnih bratov, Zoran Dragić: "Če nisem imel možnosti na evropskem prvenstvu, jo zdaj imam. Nimam besed, res. To je tako lepo igrati, da sem res brez besed."

Veteran Goran Dragić se je sicer odlično znašel v hitri slovenski igri. "Mislim, da je najhitrejši od vseh, tako da njemu to ni težava, kot ste videli, je še vedno v zelo dobri formi. Nam bo zelo veliko pomagal na teh dveh tekmah, potem pa upamo, da še naprej," je povedal Dončić o Gogiju. "Lepo ga je imeti nazaj. Vemo, da je kratkoročno, ampak bomo naredili vse, da bo dolgoročno," je za konec povedal Murić.

Čeprav je Goran Dragić trdno odločen, da sta mu ostali le še dve tekmi. Ta zarečeni kruh bi bil še posebej dober.

Dončić po zmagi v Trstu: Igrali smo zelo slabo, imamo še veliko rezerve