Svetislav Pešić in Kyle Kuric sta lahko zelo zadovoljna. Barcelona ima lepe možnosti za prvi naslov prvaka po letu 2014. Foto: EPA
Svetislav Pešić in Kyle Kuric sta lahko zelo zadovoljna. Barcelona ima lepe možnosti za prvi naslov prvaka po letu 2014. Foto: EPA

Real se v 63 letih le sedemkrat ni prebil v polfinale. V zadnjih petih letih je bil kar štirikrat prvak in razočaranje je bilo zares veliko.

12 najboljših moštev se je za naslov srečalo po turnirskem sistemu v Valencii. Razdeljena so v dve skupini, v katerih se je pomeril vsak z vsakim, nato pa sta dva najboljša iz vsake skupine napredovala v polfinale. V polfinalu in finalu bodo igrali le po eno tekmo.

Za Real sta bila usodna poraza v skupini B. Najprej je Burgos ugnal Madridčane s 87:83, v sredo pa še Andorra z 91:75. Današnja zmaga nad Zaragozo s 97:88 ni več pomagala. Anthony Randolph je dosegel devet točk in s tem končal sezono.

Polfinale v nedeljo, finale pa v torek
V nedeljo ob 17.00 se bo Barcelona v prvem polfinalu srečala z Burgosom, ki se je prvič v zgodovini kluba uvrstil v polfinale. Drugo mesto je zasedel prav zaradi zmage na medsebojni tekmi z Realom. Ob 20.00 bo sledil obračun Valencie in Baskonie. Zoran Dragić in soigralci bodo skušali presenetiti gostitelje turnirja. Finale bo na sporedu v torek. Vse tekme bodo seveda še najprej potekale pred praznimi tribunami.

Skupina A: Barcelona 9, Baskonia in Unicaja po 8, Tenerife in Joventut po 7, Bilbao 6 točk.

Skupina B: Valencia 9, San Pablo Burgos in Real Madrid po 8, Gran Canaria in Andorra po 7, Zaragoza 6 točk.


Alba ima eno roko že na pokalu
Na prvi tekmi finala nemškega prvenstva je berlinska Alba ugnala Ludwigsburg z 88:65. Martin Hermannsson in Rokas Giedraitis sta prispevala po 14 točk. Povratna tekma bo na sporedu v nedeljo.

Ludwigsburg bi moral biti boljši kar za 24 točk, a to je po prikazanem skoraj nemogoče. Alba ima torej odprto pot do devetega naslova nemškega prvaka v Audijevem domu v Münchnu, kjer so potekale vse tekme zaključka brez gledalcev.