Zoran Dragić je je konec januarja iz Ulma prestopil v Baskonio, po koncu sezone pa bo postal prost igralec. Foto: www.euroleague.net
Zoran Dragić je je konec januarja iz Ulma prestopil v Baskonio, po koncu sezone pa bo postal prost igralec. Foto: www.euroleague.net

Na uvodni tekmi nadaljevanja ACB lige, ki jo je pred tremi meseci prekinil novi koronavirus, se je Joventut dobro upiral Barceloni, ki je bila pred zaustavitvijo tekmovanja na prvem mestu lestvice. Barca je odlično začela, a so jo s serijo sosedje iz Badalone hitro ujeli. Nepopustljivi so bili mladeniči Joventuta do konca srečanja. Tudi ko je Barca dobro minuto pred koncem povedla za deset, so še enkrat zapretili, a je nato Nikola Mirotić potrdil zmago s 96:92. Pri Joventutu je manjkal prvi strelec lige Klemen Prepelič, Omić pa se je izkazal s 14 točkami in osmimi skoki.

Baskonia je imela lažje delo z baskovskim tekmecem Bilbaom (64:87). Dragić je na parketu prebil dobrih 19 minut in prispeval osem točk. Američan s slovenskim potnim listom Anthony Randolph, ki je bil pred prekinitvijo poškodovan, je z Real Madridom v skupini B.

Ducat najboljših moštev je v Valencii razdeljenih v dve skupini, v katerih se bo pomeril vsak z vsakim, po dva najboljša pa bosta napredovala v polfinale. Tudi v polfinalu in finalu bo le po ena tekma. Skupinski del se bo končal 26. junija, prvak pa bo znan štiri dni kasneje.

Skupina A:
BARCELONA – JOVENTUT 96:92
Mirotić 16, Claver 12, Morgan 21, Omić 14 (6/11 za dve), 8 skokov in 4 podaje v 23 minutah.

IBEROSTAR – UNICAJA 70:83
Salin 15, Waczynski 17, Thompson 11.

BILBAO – BASKONIA 64:87
Rousselle 12; Vildoza 20, Granger 12 … Dragić 8 (1/1 za dve, 2/5 za tri) in 4 skoki v 19 minutah.

Skupina C, četrtek:
ANDORRA – VALENCIA
REAL MADRID – GRAN CANARIA
ZARAGOZA - BURGOS