Jimmy Butler je v prejšnji sezoni v povprečju dosegal 22 točk na tekmo. Foto: Reuters
Jimmy Butler je v prejšnji sezoni v povprečju dosegal 22 točk na tekmo. Foto: Reuters

Pogajanja potekajo dva tedna, a tudi sreda ni prinesla rešitve, poroča ESPN oziroma najbolj obveščen novinar o dogajanju v Ligi NBA Adrian Wojnarowski.

Minnesota naj bi si želela polivalentnega branilca Josha Richardsona, mladega centra Bama Adebaya in zaščiteni prvi izbor nabora leta 2019. Predsednik Miamija Pat Riley, ki je že maja povedal, da nedotakljivih igralcev Heatov ni, očitno ponuja drug paket, ki pa ne zadovoljuje apetitov Minnesote. Ob tem se hočejo v Minnesoti znebiti pogodbe Gorguija Dienga, ki bremeni proračun Volkov za 48 milijonov dolarjev.

V zadnjih dneh so nekoliko potihnile govorice o Goranu Dragiću, kar pa ne pomeni, da je slovenski organizator igre dokončno izločen iz pogajanj. Miami je najbolj odločen, da zvabi Butlerja v svoje vrste, čeprav naj bi bili zelo dejavni tudi v Houstonu. Butler je za svoje želene klube poleg Miamija izbral LA Clipperse, Brooklyn in New York.

Medtem Butler, ki je klub pred dvema tednoma obvestil, da poleti ne bo podaljšal pogodbe, trenira po posebnem programu. Z Volkovi ni odpotoval na pripravljalne tekme na zahodno obalo. Trener Tom Thibodeau naj bi ga po vrnitvi skušal prepričati, da se pridruži ekipi in se z njo pripravlja na novo sezono.

29-letni Butler naj bi še vedno čutil bolečine v operiranem desnem zapestju, čeprav mnogi menijo, da je to le del igre in pritiska na vodstvo kluba.