Edino primerno prizorišče je zaenkrat stožiška dvorana. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Edino primerno prizorišče je zaenkrat stožiška dvorana. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
EP 2013: Po Novem mestu težave tudi v Kopru

Župan Kopra Boris Popovič je za časopis Delo povedal, da je odločitev sprejel po predstavitvi rezultatov natečaja za izbiro projektantov za dvorano Bonifika 2. Najcenejša rešitev bi stala 22 milijonov evrov, najdražja pa 40 milijonov evrov, piše Delo.

Na Košarkarski zvezi Slovenije uradne odpovedi Kopra še niso dobili.

Rezerva Hala Tivoli, kaj pa naprej
Po prvotni zamisli bi morali evropsko prvenstvo organizirati Ljubljana, Novo mesto, Jesenice, Ptuj in Koper. Na KZS-ju so sicer po torkovih informacijah, da je zaradi neuspešnega razpisa za novo dvorano negotova izvedba EP-ja v Novem mestu, zatrdili, da EP ni ogrožen, saj imajo za takšen primer predvideno rezervno rešitev z dvorano Tivoli.

Tudi na Ptuju projekt visi v zraku
A zdaj se je zalomilo še pri Kopru, težave pa imajo tudi na Ptuju. Župan Štefan Čelan se za zdaj še trudi, da bi mu uspelo izvesti obljubljeno. Čeprav razpisni postopek še ni končan, je povedal, da so do zdaj prejeli dve ponudbi, a dodal, da bo nato vse odvisno od nove vlade.

"Če bodo res ustavili vse investicije, potem bomo morali žal od tega projekta odstopiti. Osebno seveda ne verjamem v napovedi o popolni blokadi investicij. Ker pa imamo v hiši samo sklep brez pogodbe, vam ne morem povedati, ali bo temu sledila pogodba. Ob vsem tem so seveda pomembni roki, ki bodo, če pogodba ne bo podpisana do maja letos, zamujeni," je dejal Čelan. Vrednost investicije v novo ptujsko dvorano je osem milijonov evrov.

Maribor čaka na prvi korak KZS-ja
Za gostitelja se je po zadnjih zapletih ponudil Maribor, a z določenimi pogoji. Štajerska prestolnica je pripravljena plačati del kotizacije za EP v košarki, če bi država prispevala milijon evrov za obnovo dvorane Tabor, je za časnik Večer dejal mariborski podžupan Milan Mikl in dodal, da so v času, ko jih je sodelovanje zanimalo, dobili negativni odgovor, zdaj pa je prvi korak na strani košarkarske zveze.

Kotizacija za posameznega prireditelja EP-ja znaša 600.000 evrov. Še vedno pa ni jasno, kaj sledi, če odstopi od organizacije. V Novem mestu trdijo, da bi jih odpoved stala 54.000 evrov.

EP 2013: Po Novem mestu težave tudi v Kopru