Za dobro vzdušje bo poskrbljeno. Foto: KZS/Damjan Konjedic
Za dobro vzdušje bo poskrbljeno. Foto: KZS/Damjan Konjedic

Veliki finale bo konec sezone v igri 3 na 3, ki se je začela 29. maja pred Kolosejem v Ljubljani, se nadaljevala 5. junija na Ptuju, 18. junija v Hrastniku in 25. junija v Novem mestu. Nastop v finalu si je zagotovilo 27 ekip (osem v kategorijah članov, mladincev in pionirjev ter tri ženske), ki se bodo borile za naslov državnega prvaka v ulični košarki ter praktične in denarne nagrade.

Sklepni del osme sezone državnega prvenstva Samsung v ulični košarki (3 na 3) se bo začel ob 13.00 (registracija ekip ob 12.00), najbolj napeto bo od 20.00 naprej, ko se bodo začele odločilne tekme.

Vodja tekmovanja Simon Rožnik pred koncem prvenstva v ulični košarki napoveduje: "Prav vsi letošnji turnirji so dokaz, da je ulična košarka v Sloveniji še kako popularna, saj se je na njih zbralo veliko število ekip, ki so prikazale še kakovostnejše igre kot prejšnja leta, obenem pa si je vse dogodke ogledalo veliko število gledalcev, ki imajo radi ta šport. V juliju nas tako čaka že drugi finale, in če lahko povlečemo nekaj smernic s finala Red Bull Kinga of the Rock, potem lahko v soboto pričakujemo nov izjemen dogodek, na katerega vabim vse, ki si želijo dobre košarke, zabave in prijetnega druženja. Organizatorji bomo poskrbeli, da nikomur, ki se bo oglasil na Prešernovem trgu, ne bo žal!"