Petrol Olimpija bo v sezoni 2018/19 igrala v državnem prvenstvu, kjer bo branila naslov, v Ligi ABA in Fibini Ligi prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Petrol Olimpija bo v sezoni 2018/19 igrala v državnem prvenstvu, kjer bo branila naslov, v Ligi ABA in Fibini Ligi prvakov. Foto: www.alesfevzer.com
Dresi ljubljanske ekipe za sezono 2018/19. Foto: www.alesfevzer.com
Zoran Martić bo tudi v sezoni 2018/19 vodil ljubljansko ekipo. Pomagali mu bodo Stipe Modrić, Marko Anđelković in Gregor Hafnar. Foto: www.alesfevzer.com

Ekipa je sestavljena, direktor Roman Lisac pa ne izključuje prihoda še kakšnega igralca. Kot je poudaril Lisac, so se zavestno odločali za mlade in perspektivne igralce, saj gradijo novo Olimpijo, s tem v mislih si želijo napolniti tudi dvorano Stožice, zato vsakodnevno iščejo načine, kako privabiti na tekme čim več ljudi.

Zmaji v sezoni 2018/19 so ...
V primerjavi s prejšnjo sezono so zmaji okrepili svoje vrste, novinci oziroma povratniki so Miha Lapornik, Marko Simonović (iz Italije se sicer v Slovenijo vrača decembra, takšen je bil dogovor ob podpisu pogodbe), Luka Šamanić, Jan Rebec, Marvin Jones, Jalek Felton, Petar Vujačić, Blaž Mesiček in Aleksandar Lazić.

Zadržali so Jana Špana, Jana Barbarića, Dražena Bubnića, Erjona Kastratija, Mirzo Begića, Igorja Tratnika, Issufa Sanona, Bojana Radulovića in Roka Badžima.

Zmaji sezono začenjajo v Laktaših na superpokalu Lige ABA. Ljubljančani bodo igrali v petek ob 20.30 proti Crveni zvezdi. Če bodo uspešni, jih v sobotnem polfinalu čaka zmagovalec para Cedevita - Zadar. Finale bo v nedeljo. Že v ponedeljek jih čaka prva domača tekma, tudi ta bo superpokalna. V Hali Tivoli jim bo ob 20. uri nasproti stal pokalni prvak Sixt Primorska.


Martić: Pogoji vse boljši
"Pogoji so vsak teden, mesec boljši. Nimamo razlogov za nezadovoljstvo. Smo mlada ekipa. Pred nami so veliki izzivi, tekmovanja na treh ravneh. Od javnosti pričakujemo potrpežljivost. Želim si, da bi gledalci prišli v večjem številu na tekme. To bi bila potrditev našega dela,"
je na današnji novinarski konferenci dejal trener Zoran Martić.

Njegova podaljšana roka na igrišču bo Begić, nov kapetan Petrola Olimpije je ob tem dejal: "Zame je to velika čast. Po najboljših močeh bom skušal pomagati soigralcem in štabu. Pričakujem, da damo svoj maksimum na vsaki tekmi in treningu, ne glede na nasprotnika. To je edini način, da napredujemo kot ekipa."

Konec finančne sanacije leta 2020
Predsednik kluba Tomaž Berločnik je poudaril, da je zadovoljen z delom, ki ga je s svojo ekipo opravil v zadnjem letu, odkar je prevzel položaj. "Glavna prioriteta je finančna sanacija dolga," je povedal in dodal, da načrtujejo konec finančne sanacije do junija 2020. Veseli ga, da so poplačali obveznosti do igralcev, ti plače zdaj dobivajo redno.