Prvi mednarodni turnir 3 na 3 v ulični košarki. Foto: KZS/Dominik Konjedic
Prvi mednarodni turnir 3 na 3 v ulični košarki. Foto: KZS/Dominik Konjedic

Na turnirju bo nastopilo 12 članskih ekip, potekal pa bo vzporedno z Adecco Pokalom EX-YU, ki bo od 6. do 9. avgusta v ljubljanskih Stožicah. Pravico nastopa na turnirju bosta imeli tudi dve slovenski ekipi, in sicer prvak in drugouvrščena ekipa letošnjega finala DP-ja v ulični košarki, ki bo potekal to soboto na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Ekipe bodo na turnirju razvrščene v dve skupini s po šestimi ekipami, prve štiri iz vsake skupine pa se bodo uvrstile v četrtfinale. Organiziran bo tudi domači turnir, in sicer v kategorijah članov, mladincev, pionirjev in žensk.

Roman Volčič, predsednik KZS-ja: "O pomenu in odlični organizaciji ulične košarke v Sloveniji je govoril že predsednik Fibe Yvan Mainini ob svojem obisku pri nas, zdaj pa nam je veliko čast podelila še Fiba Europe. To, da so med vsemi državami v Evropi organizacijo turnirja zaupali ravno nam, je novo priznanje Košarkarski zvezi Slovenije in slovenski košarki na splošno, ki je dan za dnem bolj spoštovana. Samsung DP v ulični košarki je v Sloveniji pod okriljem KZS-ja prisoten že osem sezon in v tem času se je ta panoga tako razvila, da se lahko postavljamo tudi ob bok svetovnim velesilam. Zdaj bomo lahko vsem skupaj znova dokazali, da smo sposobni organizirati vrhunski dogodek, za katerega se bomo potrudili, da bo v ponos vsem košarkarskim navdušencem v Sloveniji."