Doc Rivers je z Bostonom leta 2008 osvojil 17. naslov prvaka v bogati klubski zgodovini. Takole sta ga pred koncem zadnje finalne tekme objela kapetan Paul Pierce in Kevin Garnett. Foto: EPA
Doc Rivers je z Bostonom leta 2008 osvojil 17. naslov prvaka v bogati klubski zgodovini. Takole sta ga pred koncem zadnje finalne tekme objela kapetan Paul Pierce in Kevin Garnett. Foto: EPA

V zadnjem obdobju se je v ameriških košarkarskih krogih veliko ugibalo predvsem o dveh stvareh: o prihodnosti trenerja Los Angeles Lakersov Phila Jacksona in prihodnosti Riversa. Rivers je že sporočil, da ostaja, medtem ko so možnosti, da enako novico sporoči še "Zen Master" zaradi zdravstvenih težav zelo majhne.

Odločitev sporočil prek SMS-a
Še pred tednom dni je Rivers sprožil val ugibanj, ko je za časopis Boston Herald dejal, da se še ni povsem odločil o svoji prihodnosti. V sredo pa je menedžerju Dannyju Aingu vendarle poslal SMS z vsebino: "Vračam se. S to ekipo hočem še enkrat poizkusiti!"

Ainge: Doc je vzhičen!
Rivers velja za enega najboljših trenerjev v NBA, z Bostonom je leta 2008 po 22 letih postal prvak, kar v TD Gardnu še posebej cenijo. "Doc je vzhičen in komaj čaka, da se vrne in ekipo vodi tudi v naslednji sezoni," je dejal Ainge. Sklenil je: "S to ekipo ima še velike načrte in komaj čaka, da jih poizkusi uresničiti v naslednji sezoni." Rivers v prihajajoči sezoni ne bo mogel računati na svojega dozdajšnjega pomočnika Toma Thibodeauja, ki je postal glavni trener Chicago Bullsov.

Bo Ainge obdržal Raya Allena?
Zdaj se navijači Bostona sprašujejo, ali bo Boston podaljšal sodelovanje z Rayem Allenom, tragičnim junakom finala 2010, ko je eksplodiral na drugi tekmi (postavil tudi rekord v zadetih metih za 3 točke na finalni tekmi: 8), na ostalih pa igral precej povprečno. V dresu Bostona je v treh sezonah dosegel 4011 točk in zadel 524 trojk. Do naziva najboljšega strelca vseh časov (to je zaenkrat Reggie Miller) mu manjka le še 117 trojk, navijači Bostona pa upajo, da bo 2561. trojko dosegel v dresu Celticsov.