39-letni Samo Udrih se veseli dela z mladimi košarkarji v Kopru. Foto: KK Sixt Primorska
39-letni Samo Udrih se veseli dela z mladimi košarkarji v Kopru. Foto: KK Sixt Primorska

Nekdanji slovenski reprezentant Samo Udrih je po koncu sezone 2016/17, ki jo je preživel v dresu drugoligaša iz Celja, končal aktivno igralsko športno pot, na kateri je igral tudi v Franciji, Izraelu, Italiji, Španiji, Grčiji in na Slovaškem. V dresu slovenske izbrane vrste je dvakrat nastopil na evropskem (2009 in 2011) ter enkrat na svetovnem (2010) prvenstvu. Skupaj je zbral 27 uradnih nastopov.

Po koncu igralske športne poti je danes 39-letni Udrih začel prenašati svoje znanje na mlade rodove v zanj domači Osnovni šoli Šempeter. Minulo poletje se je nato vrnil v celjski klub in tam do nedavnega vodil ekipi fantov do 17 in 19 let.

Avanzo: Pričakujemo, da bo za Koper delal noč in dan
"Z nedvomno talentiranim trenerjem smo podpisali pogodbo do konca te sezone z vnaprej določeno možnostjo podaljšanja za dodatni dve sezoni. Od Udriha pričakujemo, da bo za primorski klub delal noč in dan, da se bo veliko posvečal individualnemu delu, bo pa tako kot njegov predhodnik tudi sam hkrati vodil ekipe U19 A, U17 A ter novoustanovljeno člansko B-moštvo, sestavljeno zgolj iz fantov, mlajših od 19 let, ki to sezono nastopa v 4. SKL,"
je dejal direktor tigrov iz Kopra Matej Avanzo.

Udrih hvaležen za priložnost
"Neizmerno sem vesel in hvaležen za priložnost, ki mi jo ponuja KK Sixt Primorska. Gre za urejen klub in ravno to je tisto, kar sem si lahko le želel,"
je dejal Udrih, novi vodja mladinskega pogona ŠD Koš Koper, ki je v košarki aktivno preživel 30 let.

Udrih izhaja iz košarkarske družine. Njegov oče Silvo je igral za Zlatorog Laško, mlajši brat Beno Udrih pa je 13 let nastopal v severnoameriški košarkarski Ligi NBA. Nazadnje je v minuli sezoni igral za litovski Žalgiris iz Kaunasa.