Drugi tekmovalni dan je za nami in dosegli smo, kar smo si želeli. Ne glede na to, kdo bo naš nasprotnik v četrtfinalu, nam ne bo lahko. Veseli smo, da se nam je uspelo uvrstiti naprej, jutri bomo znova dali vse od sebe. Verjamemo, da nam bo uspelo!

Adin Kavgić
Četrtfinale so si priborili: Anže Srebovt, Adin Kavgić, Simon Finžgar in Adin Kavgić. Foto: Twitter Košarkarska zveza Slovenije
Četrtfinale so si priborili: Anže Srebovt, Adin Kavgić, Simon Finžgar in Adin Kavgić. Foto: Twitter Košarkarska zveza Slovenije

Slovenija je skupinski del svetovnega prvenstva končala na drugem mestu, ZDA pa na prvem.

Drugi tekmovalni dan so slovenski košarkarji končali s polovičnim izkupičkom. Na prvi tekmi so v podaljšku strli upor Katarcev (18:17), na drugi tekmi pa so bili po napeti končnici uspešnejši Francozi (18:21).

Slovenska reprezentanca je dan začela z zmago nad Katarjem. Prvi koš na tekmi je dosegel Gašper Ovnik in Slovenija je uvodne tri minute tekme odigrala zelo dominantno.

Ovnik popeljal Slovenijo v četrtfinale
Neutrudni in hitri Katarci so se štiri minute pred koncem obračuna približali na točko zaostanka in nato s trojko celo povedli. Simon Finžgar je z nekaj uspešnimi meti z razdalje držal Slovenijo v igri za zmago, a so Katarci, na krilih Nadima Muslića in Fadija Abilmone, 40 sekund pred koncem tekme ušli na tri točke prednosti. Anže Srebovt je z uspešnim polaganjem znižal na 14:16, Slovenci so uspešno ubranili naslednji napad Katarja, nato pa je na sceno znova stopil Ovnik in z metom za dve točki izid izenačil. Redni del se je tako končal brez zmagovalca, Slovenija pa je imela prvo posest v podaljšku. Po odlično izvedenem napadu so naši fantje povedli za točko, a je Katarcem takoj uspelo izenačiti. Ovnik je nato izkušeno prepoznal svojo prednost pod košem, izigral nasprotnika in Slovenijo popeljal do pomembne zmage ter uvrstitve v četrtfinale.

Francozi hitro povedli
Francozi so v uvodnih minutah hitro pobegnili na 1:6, nato pa so Slovenci postopoma zniževali njihovo prednost in pet minut pred koncem tekme izid izenačili. Ekipi sta se nato izmenjevali v vodstvu. Dobri dve minuti pred koncem je pri rezultatu 18:18, po izteku francoskega napada, zadel Lucas Dussoulier in Francijo popeljal v vodstvo. Slovenija je v naslednjem napadu žal zapravila priložnost za izenačenje, kar je uspešno kaznoval Charly Pontens in s košem za dve točki popeljal Francijo do zmage ter prvega mesta v skupini C.

ČETRTFINALE
Sobota ob 15:30
SLOVENIJA - ZDA