Teja Oblak je bila z 19 točkami prva strelka Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Teja Oblak je bila z 19 točkami prva strelka Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Tudi moška reprezentanca ni najboljših rezultatov dosegla z zvezdniškimi ekipami

Varovanke grškega strokovnjaka na slovenski klopi Dzordzisa Dikeulakosa so v uvodu zagospodarile na stoženskem parketu in povedle z 10:4, a so jih tekmice hitro ujele in izenačile na 10:10. Do konca prvega polčasa se je bil enakovreden boj, Slovenke pa so se na veliki odmor odpravile s prednostjo dveh točk (37:35).

Slovenke so v drugi polovici tekme prevladovale in tekmice zasenčile v vseh prvinah igre, najvišjo prednost na dvoboju, ki si ga je ogledalo 300 gledalcev, pa so si priigrale tik pred zadnjim zvokom sirene, ko so povedle za 15 točk (73:58).

Teja Oblak je zbrala 19 točk in sedem skokov, Eva Lisec 17 točk in 12 podaj, Zala Friškovec pa 13 točk in sedem skokov.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Oblak: V naši igri je veliko vzponov in padcev
"Na današnji tekmi je malce primanjkovalo energije, vsaj takšen občutek je bil na začetku tekme. Dobro je, da smo prebile led in zmagale na naši prvi tekmi v Stožicah, ki bo v naslednjem obdobju prizorišče naših veliko pomembnejših obračunov," je po zmagi nad Črnogorkami uvodoma dejala Teja Oblak. "V naši igri je bilo veliko vzponov in padcev. Na naslednjih tekmah bomo morale biti veliko bolj konstantne, naša igra se ne sme porušiti ob prihodu igralk s klopi, potrebno bo veliko zbranosti," pravi Škofjeločanka, ki je dodala, da je v primerjavi z uvodnima tekmama z Madžarsko le viden napredek v slovenski igri.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

"Igralke smo se povezale, za nami je tudi lepo število treningov. Veliko smo se posvečali obrambi, v ekipi je tudi veliko pravil. Nekatere igralke so potrebovale čas, da se privadijo na sistem igre, ki je zdaj veliko razumljivejši," je še dodala 32-letna branilka.

Slovenija je na uvodnih dveh pripravljalnih tekmah dvakrat visoko izgubila proti Madžarski s 64:87 in 62:94. Nato je bila dvakrat boljša od Hrvaške s 86:78 in 81:71, pred današnjim obračunom v Stožicah s Črno goro pa je ugnala še Poljsko s 83:72.

Slovenske košarkarice, ki se bodo v skupinskem delu zaključnega turnirja stare celine v Ljubljani pomerile z Nemkami, Britankami in Francozinjami, v petek v Kranju čaka še generalka pred evropskim prvenstvom. Slovensko-črnogorski obračun se bo v dvorani Planina začel ob 18. uri.

Teja Oblak zadovoljna z igro, pričakuje pa precej več gledalcev na EP-ju v Stožicah