Teja Oblak je bila s 16 točkami druga strelka Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma je bila izenačena, Slovenke so bile sicer v rahli prednosti, a tekma je bila odločena šele v zadnjih sekundah – odločilni točki je s prostih metrov dosegla Aleksandra Krošelj 16 sekund pred koncem.

Pri Slovenkah je bila najbolj razpoložena Shante Marie Evans z 19 točkami, temu je dodala še devet skokov, Teja Oblak je prispevala 16 točk, Eva Lisec je dosegla 13 točk in zbrala prav toliko skokov. Pri gostjah je bila s 16 točkami najboljša Tereza Krakovicova.

"Ne glede na to, da izid ni v ospredju, sem zadovoljen s pristopom igralk. Tekma je pokazala, da smo na pravi poti. Igrali smo z vsemi igralkami, tako da lahko vse le pohvalim," je dejal selektor Damir Grgić.

Njegove varovanke naslednja pripravljalna tekma čaka že v soboto (16.00), prav tako v Laškem proti Hrvaški.

Slovenke drugič zapored na EP-ju
Slovenske košarkarice, ki bodo drugič zapored nastopile na evropskem prvenstvu – v Pragi 2017 so zasedle 14. mesto –, se bodo domačim gledalcem predstavile še v Trbovljah in v Škofji Loki. 6. in 7. junija bodo v Zasavju igrale proti Švedski in Veliki Britaniji, 14. junija pa s Slovaško na Gorenjskem. S Slovakinjami se bodo srečale še naslednji dan v Stožicah, a za zaprtimi vrati dvorane, priprave pa bodo sklenile na turnirju v Rigi, kjer se bodo pomerile s Kitajsko in domačo ekipo Latvije.

Slovenija bo predtekmovanje na evropskem prvenstvu igrala v Nišu z reprezentancami Madžarske (27. 6.), Turčije (28. 6.) in Italije (30. 6.). Le prvouvrščene ekipe iz štirih skupin se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene pa čakajo repasaži.

KOŠARKA (Ž)
PRIJATELJSKI TEKMI
LAŠKO

SLOVENIJA - ČEŠKA
77:75 (18:16, 20:22, 19:17, 20:20)
Strelke za Slovenijo: Evans 19 (9 skokov), Oblak 16, Lisec 13 (13 skokov), Prezelj 6, Jakovina 5,
Rupnik in Krošelj po 4, Cijanović in Dautović po 3, Seničar in Goršič po 2.

Sobota ob 16.00:
SLOVENIJA - HRVAŠKA