Dzordzis Dikeulakos je bil lahko zelo zadovoljen z igro svojih varovank. Foto: EPA
Dzordzis Dikeulakos je bil lahko zelo zadovoljen z igro svojih varovank. Foto: EPA

To je bila tretja zaporedna zmaga Slovenk na pripravah. Reprezentanci se bosta v torek pomerili še enkrat, tekma pa bo zaprta za javnost.

V primerjavi s preteklimi pripravljalnimi tekmami je slovenski selektor Dzordzis Dikeulakos v prvo postavo, poleg Teje Oblak, Zale Friškovec, Ajše Sivka in Eve Lisec, poslal Leo Debeljak. Slovenke so z razigranim napadom hitro prišle do prednosti 16:8, a se jim je nato ustavilo, kar so Poljakinje kaznovale ter si z delnim izidom 9:0 priigrale vodstvo 25:19 v prvi četrtini.

V drugi četrtini so Slovenke hitro odgovorile. V dveh napadih so v nadaljevanju naprej izenačile in znova prevzele pobudo. Ritem igre sta dajali Zala Friškovec in Lea Debeljak, ki sta bili s 17 in 15 točkami na koncu tudi najučinkovitejši v domači vrsti. Tehtnica se je znova prevesila na stran Slovenk. Delni izid 12:0 je prinesel vodstvo 41:30, ob odhodu na odmor pa je bilo 44:34.

Poljakinje so ob začetku drugega polčasa znižale zaostanek na 41:47, a gostiteljice so vendarle znova našle svoj ritem in z razigrano Tino Jakovino hitro znova povečale vodstvo ter pri 68:48 dosegle največjo razliko na tekmi. V zadnji četrtini so Slovenke s kolektivno igro prednost zadržale in se veselile zmage.

Jakovina zadovoljna z napredkom v protinapadih
"Danes lahko veliko dobrega poudarimo. Mislim, da smo lepo stekle v protinapad, lepo smo napredovale v stvareh, o katerih smo se pogovarjale, da moramo napredovati, protinapad je eden izmed teh. Drugo je branjenje tranzicijske igre, tudi tukaj smo naredile korak naprej. Zagotovo pa je bil danes še vedno problem zapiranje za skok in napadalni skok, to moramo še dodelati," je po tekmi ocenila Jakovina.

Debeljak: Vsekakor smo naredili korak naprej
Podobnega mnenja je bila tudi Lea Debeljak. "Zdi se mi, da se z dekleti iz treninga v trening dvigujemo, vsaka, ki je na igrišču, poskuša dati svoj maksimum, in mislim, da se to tudi kaže, in se že veselimo naslednje tekme. Vsekakor smo naredili korak naprej, sama borba, obramba, bolj smo zbrane."