Matt Nielsen že dlje časa igra v Evropi in odlično pozna tudi Slovence. Foto: EPA
Matt Nielsen že dlje časa igra v Evropi in odlično pozna tudi Slovence. Foto: EPA
Dragič pred tekmo z Avstralci
Zadnji treningi pred tekmo z Avstralci

"To je ogromna priložnost za nas. V tej fazi tekmovanja ni lahkih tekem, ampak proti Slovencem verjamemo, da lahko igramo in imamo tudi dobre možnosti za uspeh. Nedavno smo z njimi dvakrat igrali, na nas je, da pridemo pripravljeni in se držimo načrta," poudarja 32-letni krilni center.

Še posebej spodbuja svojega vodilnega playja, Portlandovega Patricka Millsa: "Napadalno so na položaju organizatorja igre res dobri, vendar ne vidim nikogar, ki se mu Patty Mills ne bi mogel enakovredno postaviti po robu."

Brown: Imamo veliko spoštovanja do Slovencev
Slovenski branilci skrbijo tudi avstralskega selektorja Bretta Browna, zlasti Goran Dragič. Kot pomočnik trenerja pri San Antoniu je na lastni koži občutil odlike 24-letnega Ljubljančana, ko je ta v dresu Phoenixa v tretji tekmi polfinala Zahodne konference Spursom na domačem terenu nasul 26 točk, od tega 23 v zadnji četrtini. "Nismo ga mogli ustaviti. V zadnji četrtini je dosegel 23 točk, na koncu so "pometli" z nami in mi se ponašamo z našo obrambno igro. Dragič me od takrat še vedno preganja," za avstralsko državno agencijo razlaga Brown in dodaja: "So dobro vodena ekipa. Težko je proti njim igrati obrambno, saj so napadalno zelo močni. Naša obramba bo morala biti na najvišjem mogočem nivoju, imamo veliko spoštovanja do Slovencev."

Dragič pred tekmo z Avstralci
Zadnji treningi pred tekmo z Avstralci