Lance Harris je dosegel 24 točk, zadel je kar sedem trojk. Foto: www.alesfevzer.com
Lance Harris je dosegel 24 točk, zadel je kar sedem trojk. Foto: www.alesfevzer.com

Veliko dela je Sixt Primorska opravila že do polčasa, ko je tekmecem nasula kar 53 točk in vodila za 15. Najboljši strelec tekme je bil Lance Harris, ki je 24 točk (v 24 minutah) dosegel ob metu za tri 7/10. Ob tem je imel še pet skokov in štiri podaje.

Sredi druge četrtine je bilo še precej izenačeno (35:31), nato pa je koprski ekipi s hitrimi protinapadi in zgodnjimi zaključki metov uspel delni izid 9:0, kar je prineslo vodstvo 51:36.

Ekipi igrata na tri dobljene tekme. Druga tekma bo že v torek ob 20.00, tretja in morebitna četrta pa v četrtek in petek v Severni Makedoniji. Če bo izid izenačen na 2:2, bo odločitev padla v ponedeljek v Kopru.

Sixt Primorska drugič zapored igra v finalu Lige ABA 2. Lani je na zaključnem turnirju v Čačku pokleknila v finalu proti Krki.

Če Koprčanom v finalu spodleti, bodo imeli še eno priložnost v dodatnih kvalifikacijah. Tam bi bil njihov nasprotnik predzadnji iz letošnje sezone Lige ABA Zadar.


Gladka zmaga Sixta Primorske na prvi finalni tekmi

Jurica Golemac, trener Sixta Primorske: "Čestitke fantom za odlično igro, zlasti v obrambi, s katero smo prišli do nekaj lahkih košev, ki so nam okrepili samozavest. V torek pričakujem popolnoma drugačno tekmo, na kateri bodo tekmeci še bolj motivirani in agresivni."

Alen Hodžić, košarkar Sixta: "Glede na končni rezultat bi lahko sodili, da je bila tekma lahka, a temu nikakor ni bilo tako. Naša ekipa se je držala dogovorov in bila dobro pripravljena. Ta zmaga je šele prva stopnička do cilja, zato moramo ostati na realnih tleh in še naprej trdo delati."

Gjorgji Kocov, trener MZT-ja: "Čestitke ekipi Sixta Primorske za popolnoma zasluženo zmago. Bila je boljša v vseh segmentih igre. Imela je visok odstotek zadetih metov, igrala ekipno košarko in agresivno obrambo."


Liga ABA 2, finale, prva tekma:
SIXT PRIMORSKA - MZT SKOPJE
93:71 (28:19, 25:19, 23:16, 17:17)
2.000; Harris 24, Čakarun 16, Jagodić Kuridža 10, Marinković in Hodžić po 9, Ferme 8, Henry 7, Šiško 6, Vončina in Čebašek po 2; Ivanov 13, Bojić 12.


Druga tekma, torek ob 20.00:
SIXT PRIMORSKA - MZT SKOPJE

Tretja tekma, četrtek ob 18.00:
MZT SKOPJE - SIXT PRIMORSKA

Četrta tekma, petek ob 20.00:
MZT SKOPJE - SIXT PRIMORSKA

Peta tekma, ponedeljek, 8. aprila:
SIXT PRIMORSKA - MZT SKOPJE