Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Rada Trifunovića so v zgodnjih jutranjih urah prispeli na Obalo. Po prostem dopoldnevu sta sledila večerni trening v koprski Bonifiki in priprava na nedeljsko tekmo.

Reprezentanti so trdno odločeni, da bodo proti severnim sosedom popravili vtis s tekme proti Madžarski in z zmago sklenili uvodni kvalifikacijski cikel.

Sorodna novica Slovenija na 13 tekmah od evropske krone nanizala kar deset porazov

"Po zapravljeni priložnosti na Madžarskem bo treba stopiti skupaj, dvigniti glave in pokazati pravi karakter ekipe. Četrtkovo tekmo bomo dobro analizirali in upam, da se nam takšne napake ne bodo več dogajale. Imamo dva dni časa, da se pripravimo na naslednjega nasprotnika, ki mu na pripravah veliko pozornosti sicer še nismo posvečali. Smo boljši tekmec od Avstrijcev. To moramo pokazati na parketu in v nedeljo vknjižiti prvo zmago v teh kvalifikacijah," je povedal Trifunović.

Brez uradne tekme med Slovenijo in Avstrijo
Slovenska in avstrijska izbrana vrsta se na košarkarskih parketih nista srečali prav pogosto. Uradne tekme sploh še nista odigrali, sta pa moči merili na dveh prijateljskih dvobojih. Na obeh so zmagali Slovenci. Nazadnje na Dunaju avgusta leta 2016, ko je bilo 80:67.

Tudi Avstrijci so v prvem kolu kvalifikacij za EP 2021 doživeli poraz, v Gradcu jih je ugnala Ukrajina (88:73).

Na evropsko prvenstvo, ki ga bodo leta 2021 gostile Češka, Gruzija, Italija in Nemčija, se iz vsake kvalifikacijske skupine uvrstijo najboljše tri reprezentance. Slovenija brani evropski naslov iz Carigrada 2017.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO
SKUPINA F, 2. krog

Nedelja ob 17.00:
SLOVENIJA - AVSTRIJA (Koper)

UKRAJINA - MADŽARSKA