Sezono 2017/18 je sklenil z osvojenim naslovom hrvaškega prvaka in nazivom najboljšega posameznika v finalu. Foto: www.alesfevzer.com
Sezono 2017/18 je sklenil z osvojenim naslovom hrvaškega prvaka in nazivom najboljšega posameznika v finalu. Foto: www.alesfevzer.com

Že pred časom smo pisali, da bo Dalmatinec kariero nadaljeval v Ljubljani, zdaj pa je tudi uradno sklenjena pogodba. Dolgoletni kapetan hrvaške reprezentance je pretekli dve leti preživel v Franciji, v sezoni 2017/18 pa je še drugič v svoji karieri nosil dres takratne zagrebške Cedevite. Za Cedevito je igral tudi v sezoni 2014/15. Organizator igre, ki v višino meri 196 centimetrov, je v 20-letni karieri dve sezoni med drugim preživel tudi v Ligi NBA. V najmočnejši ligi na svetu je v sezoni 2008/09 nosil dres moštva Toronto Raptors, sezono pozneje pa je branil barve ekipe Milwaukee Bucks.

35-letni Splitčan je Evroligi preživel kar devet sezon in skupno odigral 154 tekem. V povprečju je dosegal 8,6 točke, 2,6 podaje in 2,1 skoka na tekmo. Najboljše predstave je prikazal v dresu turškega Fenerbahčeja v sezoni 2010/11, ko je dajal 13,2 točke ter 3,5 podaje na tekmo. V Ukićevi vitrini je zavidljivo število trofej. Osvojil je tri naslove hrvaškega prvaka ter po dva naslova turškega in grškega prvaka. Obenem je osvojil še tri naslove hrvaškega pokalnega prvaka ter po dva pokalna naslova iz Španije, Turčije in Grčije. S Cedevito je leta 2017 postal tudi superpokalni prvak Lige ABA. V pretekli sezoni je v dresu Antibesa v drugi francoski diviziji zaigral na 21 tekmah in v 26,7 minutah na tekmo v povprečju dosegal 12,4 točke, 4,4 podaje in 2,3 skoka na tekmo.

"Ukić je kakovosten in izkušen košarkar in ravno na račun teh izkušenj bo Roko podaljšana roka glavnega trenerja Jurice Golemca na parketu. V prihajajoči sezoni bo Ukić tudi mentor mlademu Danu Duščaku. Izredno veseli smo, da je v Cedeviti Olimpiji prepoznal pozitivno zgodbo, v kateri lahko z izkušnjami, znanjem in kakovostjo ekipi da stabilnost, ki jo bomo v novi sezoni potrebovali," je povedal športni direktor zmajev Sani Bečirović. Trener Jurica Golemac je dodal: "Zelo srečni smo, da nam je uspelo v Cedevito Olimpijo pripeljati igralca z izkušnjami, kot jih ima Roko. Potrebovali in iskali smo košarkarja z zmagovalno miselnostjo ter nekoga, ki je izkušen, iz domačega okolja in pozna sistem ter tradicijo našega kluba. Roko ve, da želimo zmagovati, in zagotovo nam bo v veliko pomoč, tako na igrišču kot tudi v garderobi, saj bodo njegovi soigralci lahko v družbi pravega profesionalca, ki želi zmagovati."

"Resnično sem zelo vesel, da sem še tretjič v svoji karieri postal igralec Cedevite in prvič košarkar Cedevite Olimpije. Zahvaljujem se vodstvu kluba in članom strokovnega štaba, da so v meni videli nekoga, ki lahko pomaga celotnemu projektu in ekipi, v katero iskreno verjamem. Sem velik optimist in komaj čakam, da začnemo delati. Upam, da nas bo pandemija koronavirusa obšla in da nam bo prihranila skrbi ter da bomo imeli možnost tekmovati v vseh tekmovanjih. Menim, da bomo v prihajajoči sezoni konkurenčni, in veselim se, da prihajam v Ljubljano. Telesno in mentalno sem pripravljen na začetek sezone. Upam, da se bomo z navijači v velikem številu družili v Stožicah in imeli uspešno sezono," je pristavil Ukić.