Foto: AP
Foto: AP

Po dolgotrajni bolezni se je aprila stanje poslabšalo, umrl pa je v Bloomingtonu v krogu družine. Leta 1991 je bil eden izmed najmarkantnejših in najbolj inovativnih univerzitetnih trenerjev v ZDA sprejet v košarkarsko Hišo slavnih.

Trenersko pot je General, kakršen je bil njegov vzdevek, začel že pri 24 letih, ko je prevzel ekipo vojaške akademije. Tam je pod njegovo taktirko igral tudi Mike Krzyzewski. 29 let je deloval na univerzi v Indiani. Po njegovi zaslugi je njen košarkarski program postal izjemno cenjen, tamkajšnji Hoosiersi so pod njegovim vodstvom trikrat osvojili ligo NCAA, eno sezono pa so bili celo brez poraza, kar ni potem uspelo nobeni drugi ekipi.

Znan je bil tudi po več incidentih in fizičnih napadih. Zaradi tega je leta 2000 tudi zapustil Indiano. Potem je deloval še na univerzi Texas Tech. Ob upokojitvi je bil trener z največ zmagami v NCAA-ju, potem pa je njegov rekord popravil Krzyzewski. Skupaj z Deanom Smithom je eden izmed dveh, ko je študentski prvak postal tako kot igralec kot tudi trener. Knight je obiskoval univerzo Ohio State.

Leta 1984 je v Los Angelesu vodil zadnjo ameriško reprezentanco, ki je bila sestavljena iz t. i. amaterjev, torej brez košarkarjev Lige NBA. Za tedanjo zlato izbrano vrsto je na domačih igrah nastopil tudi Michael Jordan.