Goran Jagodnik je na novinarski konferenci povedal:
Goran Jagodnik je na novinarski konferenci povedal: "To bo lep uvod v sezono. Nimamo česa izgubiti, lahko pa veliko pridobimo." Olimpijin veteran upa, da ne bodo igrali le 15 minut dobre obrambe, ampak vseh 40 minut. Potem bo stekel tudi napad. "Če se bo ponudila priložnost, jo bomo z veseljem zagrabili." Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sašo Filipovski
S kakšno taktiko nad veliko Barcelono? Trener Sašo Filipovski se zaveda, da ima Barcelona na vseh igralnih mestih boljše igralce. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Goran Jagodnik
Goran Jagodnik: "Verjamemo, da bo dvorana Stožice polna in publika naš šesti igralec na igrišču." Foto: Vlado Nikolić

Union Olimpija je tako kot lani sezono v Jadranski ligi začela s tremi zmagami, neverjeten podvig pa bi bil, če bi tudi v Evroligi začela podobno uspešno kot lani, torej s tremi zmagami. Že prvi tekmec se namreč zdi za trenutno Olimpijino zasedbo prevelik zalogaj. V Stožice v četrtek prihaja Barcelona, ki ima s Juanom Carlosom Navarrom na čelu skorajda nepremagljivo zasedbo. Toda Union Olimpija je lani dokazala, da lahko v Stožicah premaga vsakogar, zato bi s strelskim večerom, kot ga je imela v soboto v Beogradu, lahko naredila nove čudeže tudi to jesen.

Le 40 minut brezhibne igre vodi do uspeha
"Igramo proti izredno kakovostni ekipi, na vsakem položaju imajo dva odlična igralca. Trener je že dlje časa na klopi in je samo dograjeval ekipo. Igrajo hitro, agresivno v obrambi, z veliko protinapadi, imajo številne ostrostrelce, odlične skakalce pod košem, hitre zunanje igralce, ki dobro prebijajo prvo linijo. Ekipa cilja na vrh Evrolige. Želimo 40 minut igrati najbolje, kar zmoremo, da pokažemo veliko borbenost. Upam, da bomo ves čas na visoki ravni in ne bo padcev v igri. Če nam bo Barcelona ponudila prst, bomo zgrabili celo roko," je na novinarski konferenci povedal Olimpijin trener Sašo Filipovski.

"Ranjen lev je najnevarnejši"
Filipovski ne najde šibke točke v igri katalonskega velikana, ki bo po porazu v španskem prvenstvu (Cajasolu s 75:81) toliko nevarnejši: "Ranjen lev je najbolj nevaren. Zavedamo se, da je Barcelona ekipa, ki je tri stopnice nad temi, s katerimi smo igrali v ABA-ligi. Seveda nas zmaga v Beogradu ne bo uspavala, pričakujemo lahko, da bo imela Barcelona 100-odstotni pristop in bo zato toliko težje. Le z ekipno igro in podporo polnih Stožic bi bilo presenečenje mogoče, prednost pa vidim tudi v tem, da nas nasprotnik ne pozna," je dodal Filipovski, ki seveda upa, da brata Gasol ne bosta tik pred zdajci (zaradi lock-outa v Ligi NBA) okrepila Barcelone.

"Dvojka" dokončno prekrižana
Pomembna bo obramba, ki je na zadnjih tekmah šepala, v napadu pa bi bilo še kako dobrodošlo, če bi Olimpija ponovila strelske vaje, ki jih je imela v Beogradu: "Zanimivo, kako se je obrnilo. Ko smo igrali pripravljalne tekme, smo igrali dobro obrambo, nismo pa mogli preseči 70 točk. Zdaj se kaže drugačna slika. Smo še neizkušeni in bomo morali pojesti še veliko žgancev." Sašo Filipovski je tudi dokončno odgovoril, kaj je z igralcem na "dvojki", ki bi ga Olimpija zelo potrebovala: "Evropske ekipe, ki imajo visok proračun, bodo lahko kupovale NBA-igralce, vendar Olimpije ne bo med njimi. Enostavno si ne moremo privoščiti novega igralca, proračun nam tega ne dovoljuje."

Skupina A, sreda ob 19.00:
FENERBAHČE - CAJA LABORAL
Ob 20.45:
CANTU - NANCY
Petek ob 20.30:
BILBAO - OLYMPIACOS

Skupina B, danes ob 20.45:
ŽALGIRIS - CSKA MOSKVA
Četrtek ob 20.45:
PANATHINAIKOS - UNICAJA MALAGA
Ob 21.00:
BROSE BASKETS - ZAGREB

Skupina C, četrtek ob 19.00:
PARTIZAN - ANADOLU EFES
Ob 20.30:
SPIROU CHARLEROI - REAL MADRID
Ob 20.45:
ARMANI MILANO - MACCABI TEL AVIV

Skupina D, sreda ob 18.00:
UNICS KAZAN - MONTEPASCHI SIENA
Ob 20.45:
ASSECO PROKOM - GALATASARAY

Četrtek ob 20.45:

UNION OLIMPIJA - BARCELONA

Ćapin        186 cm  Sada        192
Rothbart     217     Huertas     190
Blažič       196     Navarro     191
Thompson     203     Perović     217
Woodside     180     Vazquez     209
Murić        200     Wallace     206
Jagodnik     203     Ingles      203
Salin        192     Ndong       213
Green        198     Rabaseda    201
Varda        217     Lorbek      208
Markota      210     Eidson      202
Bertans      205     Mickeal     197
Trener: Filipovski   Trener: Pascual