LeBron James je na parketu prebil 45 minut. Foto: Reuters
LeBron James je na parketu prebil 45 minut. Foto: Reuters
Paul Pierce, Kevin Garnett in Ray Allen
Skrušeni obrazi na klopi Bostona so dovolj zgovorni. Foto: Reuters

James je ob izjemnem metu iz igre (19/26, 73-odstotni met, njegov najvišji v karieri v končnicah) dosegel 45 točk, zbral pa je še 15 skokov. V zgodovini končnic Lige NBA je le še Wilt Chamberlain na eni tekmi dosegel po 45 točk, 15 skokov in 5 podaj.

James v pričakovanju odločilne tekme
"V taki dvorani moraš enostavno igrati na visoki ravni. Želel sem se izkazati zaradi soigralcev, ne glede na to, kaj bi se nato zgodilo. Najpomembneje je, da smo se odlično pobrali po porazu na peti tekmi, zdaj je čas, da naredimo še zadnji korak in se uvrstimo v finale," je bil zadovoljen MVP rednega dela sezone.

Spoelstra: Bil je neustrašen
Pohval na račun prvega zvezdnika Miamija ni skrival niti njegov trener Erik Spoelstra: "Bil je vroč, bil je v elementu, bil je neustrašen. To je pristop, ki ga je LeBron kazal v zadnjih 48 urah, ko je bil lačen zmage. Podobno je veljalo tudi za preostale fante, izjemno so se bojevali, ponosen sem."

Sedma tekma bo v noči na nedeljo
James je še na šesti tekmi v seriji dosegel vsaj 25 točk. V eni seriji ima daljši niz le Kareem Abdul Jabbar, ki je leta 1974 v vseh sedmih tekmah Keltom nasul vsaj po 25 točk. James lahko ta dosežek izenači v noči na nedeljo, ko bo na Floridi na sporedu odločilna sedma tekma.

Pierce ni bil razpoložen
Boston je na prejšnjih 16 domačih tekmah 15-krat ugnal Miami, tokrat pa ni našel recepta za Vročico. Rajon Rondo je dosegel 21 točk, razočaral je predvsem Paul Pierce (9 točk, met iz igre 4/18).

Rivers: "LeBron vam je zaprl usta"
Trener Keltov Doc Rivers je najprej odprl večno novinarsko temo v Ligi NBA in medije nagovoril: "Upam, da boste zdaj prenehali pisati, da LeBron na pomembnih tekmah ne igra dobro. Danes je vsem zaprl usta, enostavno je bil izjemen. A to je le ena tekma, ki je že za nami. Pred nami je odločilna tekma in nanjo se moramo dobro pripraviti."

Liga NBA, končnica, konferenčni finale

Vzhod, šesta tekma:
BOSTON (4) - MIAMI (2) - 3:3
79:98 (16:26, 26:29, 19:19, 18:24)
Rondo 21, Bass in Garnett po 12, Allen 10, Pierce 9, Daniels 8, Moore 3, Pietrus in Hollins po 2; James 45 (met: 19/26) in 15 skokov, Wade 17, Chalmers 9, Battier 8, Bosh 7, Haslem 6, Cole, Jones in Howard po 2.
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.