Bradley Beal je s povprečjem 30,5 točke na tekmo drugi strelec dozdajšnjega dela Lige NBA. Foto: Reuters
Bradley Beal je s povprečjem 30,5 točke na tekmo drugi strelec dozdajšnjega dela Lige NBA. Foto: Reuters

Kot so sporočili iz kluba, je Beal imel že na začetku sezone težave z ramenom, a je kljub temu igral, zdaj pa naj bi se stanje poslabšalo. Po posvetovanju s klubskimi zdravniki so se tako odločili, da je najbolje, da 27-letni košarkar popolnoma okreva.

Sorodna novica Uvodni večer derbi med Clippersi in Lakersi, Dončić se bo najprej srečal s Hardnom

"Bradley je naredil vse, kar je bilo mogoče, da bi znova začel igrati, toda po natančnem spremljanju njegovih posameznih vadb smo ugotovili, da je najbolje, da počiva na prihajajočih tekmah v Orlandu in da se tako izogne ​​tveganju za nadaljnje poškodbe," so sporočili iz kluba in dodali, da Bradley ne bi mogel nastopiti na izjemno visoki ravni, ki jo bo zahteval tekmovalni ritem v Orlandu, tako da so sprejeli najboljšo odločitev.

Beal je dodal, da gre za težko, a premišljeno odločitev: "Želel sem pomagati soigralcem, da si izborimo končnico v Orlandu, ampak razumem, da bo to dolgoročno najboljše za vse nas."

V Orlandu ne bo niti Dinwiddieja
Slabih novic je pred nadaljevanjem lige deležna tudi newyorška ekipa Brooklyn Nets, saj je bil ponovljeni test na covid-19, ki ga je opravil košarkar Spencer Dinwiddie, pozitiven.

Za Netse, ki merijo na preboj v končnico, je novica zelo hud udarec. Na košarkarju je namreč ob odsotnosti zvezdnikov Kyrieja Irvinga in Kevina Duranta slonela igra mrežic.

Že pred tem je za covidom-19 zbolel tudi DeAndre Jordan.

Sezona se bo predvidoma nadaljevala 30. julija z 22 ekipami v boju za 16-člansko končnico, ki se bo začela 17. avgusta.

Dončić in James se vneto pripravljata na nadaljevanje lige