Russell Westbrook je v sezoni 2016/17 dosegel kar 42 trojnih dvojčkov in postavi nov mejnik v Ligi NBA. Prejšnji rekord je z 41 trojnimi dvojčki v sezoni 1961/62 imel Oscar Robertson. Foto: Reuters
Russell Westbrook je v sezoni 2016/17 dosegel kar 42 trojnih dvojčkov in postavi nov mejnik v Ligi NBA. Prejšnji rekord je z 41 trojnimi dvojčki v sezoni 1961/62 imel Oscar Robertson. Foto: Reuters

Za Westbrookom je sanjska sezona. 28-letni Kalifornijec je v rednem delu sezone v povprečju dosegal neverjetnih 31,6 točke, 10,4 podaje in 10,7 skokov na tekmo.

Postal je šele drugi igralec v zgodovini in prvi v zadnjih 55 letih, ki je v povprečju v celotni sezoni dosegal dvomestno število v treh velikih kategorijah. Podrl je tudi rekord Oscarja Robertsona po številu doseženih trojnih dvojčkov v posamezni sezoni.

Westbrook: Ta nagrada je za soigralce
"Soigralci so zame žrtvovali ogromno. Seveda je bila pretekla sezona zame zares izjemna, a brez soigralcev vse to ne bi bilo mogoče. Zato ta nagrada ni zame, je za vse vas soigralce. Hvaležen sem, da vas imam na svoji strani. Ste moji bratje za vedno," je v govoru po prejeti lovoriki Mauricea Podoloffa iz rok komisionarja lige Adama Silverja dejal Westbrook, ki je želel vso sezono predvsem utišati kritike, ki so dvomili, da bo lahko na parketu še naprej tako uspešen brez Kevina Duranta. Ta se je pred začetkom sezone preselil v Golden State, s katerim je tudi postal prvak. Brez Duranta je Oklahoma City v rednem delu sezone dosegla 47 zmag, le osem manj kot leto prej.

Green obrambni igralec leta
Nagrado za obrambnega igralca leta je prejel Draymond Green (Golden State), novinec leta je postal branilec Milwaukeeja Malcolm Brogdon, za najboljšega igralca s klopi je bil imenovan branilec Houstona Eric Gordon, trener leta pa je postal Mike D'Antoni, ki je Houston popeljal do 55 zmag v svoji prvi sezoni na klopi ekipe iz Teksasa. V najboljšo peterko leta so se uvrstili Leonard (San Antonio), LeBron James (Cleveland), Anthony Davis (New Orleans), Harden (Houston) in Westbrook (Oklahoma City). V drugo peterko Kevin Durant (Golden State), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Rudy Gobert (Utah), Stephen Curry (Golden State) in Isaiah Thomas (Boston).

Tudi Šarić v središču pozornosti
V obrambno peterko lige so se uvrstili Green (Golden State), Gobert (Utah), Leonard (San Antonio), Chris Paul (LA Clippers) in Patrick Beverley (Houston). Presenetljivo v peterki ni Averyja Bradleyja (Boston). V najboljši peterki, sestavljeni iz novincev, so Brogdon (Milwaukee), Dario Šarić in Joel Embiid (oba Philadelphia), Buddy Hield (Sacramento) in Willy Hernangomez (New York).