Damir Grgić in Nika Barič. Foto: www.alesfevzer.com
Damir Grgić in Nika Barič. Foto: www.alesfevzer.com

Prvenstvo v Ljubljani bo domača reprezentanca odigrala brez svoje najbolj prepoznavne igralke zadnjega obdobja, brez Nike Barič, ki naj bi si sama zaprla vrata izbrane vrste.

Sorodna novica "Ne strinjam se z načinom in časom menjave selektorja. Za tem stojim."

Najprej bi bilo dobro razčistiti predvsem to, ali si je Trboveljčanka, ki je v slovenski košarki že več kot desetletje in pol, res sama zaprla vrata reprezentančne garderobe ali je to storil zdajšnji selektor Georgios Dikaiulakos ali celo Košarkarska zveza Slovenije. Ob objavah, ki so se pojavile na družbenih omrežjih, se je namreč Grk odločil, da Nike Barič, ikone naše ženske košarke, ne bo vabil na zbor reprezentance čez dober mesec.

Kot selektor ima Dikaiulakos vso pravico do tega, vsekakor pa bi se moral držati zapovedi, da vsak, ki vodi reprezentanco, sploh domačo, mora pod državni grb povabiti vse najboljše, ki jih ima na voljo. In pri tem morajo prevladujočo vlogo imeti kakovost igralca in tudi vse druge odlike posameznega igralca. V našem primeru seveda igralke. Če se vmes pri odločitvi, kdo bo vabljen in kdo ne, zavlečejo še osebna razmišljanja posameznice, pa to zagotovo ni dobro.

Sorodna novica Zaradi spornega zapisa Slovenke brez glavne "rakete"

Zdaj se lahko vprašamo, ali je zdajšnjega selektorja bolj zmotilo, da je bil imenovan za tujca, ali to, da se je Nika Barič na obeh fotografijah iz bližnje preteklosti znašla v družbi prejšnjega selektorja Grgića. Še bolj pa v zraku visi, ali je to slednje pred selektorjem še bolj zmotilo koga na Košarkarski zvezi ali ne. Tega pa si predvsem s pogledom v prihodnost slovenske ženske košarke res ne želimo. Nedvomno bi si na tej ravni, kjer je tudi slovenska ženska vrsta, obetali, da če sta selektorja zmotila omenjena zapisa, da bi se usedel z dolgoletno kapetanko in bi vse skupaj razrešila na štiri oči. Če tudi tedaj ne bi rešila zapleta, pa bi se vse skupaj obelodanilo na drugačen način kot tokrat. Sploh pa, ker bo slovenska ženska vrsta le dočakala tudi prvenstvo v domači dvorani.

Sorodna novica Dikeulakos na selektorskem stolčku zamenjal Grgića

Z zgolj eno objavo je bil očitno ustvarjen prepad, ki očitno pretirano pregrete juhe ne more več do časa pohladiti. V svojem zapisu je Nika Barić predvsem izpostavila, da bi ji očitno namero samo nekdo moral povedati v obraz. In če se je že moralo zgoditi, bi si to igralka, kot je Nika Barić, zaslužila in pogovor in to, da tega, da ne bo del domačega prvenstva, ne izve iz sporočila za javnost. Ob vsem je že ob zamenjavi selektorja na glas povedala, da se z zamenjavo ne strinja. Ni pa nikoli omenila niti rekla, da je reprezentančni dres brez Damirja Grgića ne zanima.

Ob realnem stanju naše ženske košarke se nikakor ne bi smeli odpovedati taki igralki, kot je ona, predvsem pa bi že nekaj časa morali vedeti ime, ki bo zamenjalo Shante Evans. Tako ali tako pa lahko zdaj govorimo, kar hočemo, dejstvo je, da bodo prej kot ne vsi v Stožicah pogrešali Niko Barič. In reprezentanca in tribune, za katere upamo da bodo čim bolj zapolnjene. Ali bo kdo prav zaradi tega nepotrebnega zapleta zdaj v juniju ostal doma, pa niti nočem razmišljati.

Nika Barič ni nikoli omenila, da jo reprezentanca brez Grgiča, ne zanima
KZS ne bo več komentiral primera Barič, saj noče prati umazanega perila v javnosti