Novak Đoković. Foto: EPA
Novak Đoković. Foto: EPA
Sorodna novica "Ruuune" ali "buuuuu": za Đokovića ni bilo dileme

Zmotil ga je namreč del navijačev, ki so praktično ves čas dvoboja skandirali "Ruuuune", Đoković pa je to slišal kot "buuuuu", kar ga je razjezilo. "Vsem navijačem, ki ste bili spoštljivi in ste ostali na dvoboju, se zahvaljujem iz srca, in to spoštujem," je začel. Nadaljeval pa je: "In vsem tistim, ki ste se odločili, da ne boste spoštovali igralca, v tem primeru mene, pa želim lahkoooooooooo noč (goooooood night)."

Kaj je naredil narobe? Je to zato, ker tekmuje? Ker si želi zmag, kot so si jih želeli tudi drugi? Je kriv njegov videz? Njegov izvor?

John McEnroe

Kljub pojasnilu, da so navijači skandirali priimek danskega tenisača, Beograjčan ostaja prepričan, da so žalili njega. "Skandirali so proti meni. Zagotovo. Tega ne sprejemam. Ne, ne, ne. Vem, da so navijali za Runeja, ampak to je tudi izgovor za skandiranje proti meni."

McEnroe: Novak si zasluži več spoštovanja
Zdaj se je na sago odzval tudi nekdanji teniški šampion John McEnroe. "Kaj je naredil narobe? Je to zato, ker tekmuje? Ker si želi zmag, kot so si jih želeli tudi drugi? Je kriv njegov videz? Njegov izvor?" se je v pogovoru za BBC TV spraševal McEnroe. "Tekmuje enako kot vsi drugi. V primerjavi z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom pa deluje kot nekakšen Darth Vader." Dodal je: "Kdo se lahko primerja s Federerjem in Nadalom v smislu prispeka k teniški igri? Nihče. Toda nato je prišel Đoković in pokvaril zabavo. Mislim, da bi si glede tega zaslužil več spoštovanja," je v svojem slogu dejal McEnroe, sicer tudi sam znan po ne ravno idiličnih odnosih z gledalci in sodniki.