Tim Gajser je na dobri poti k ubranitvi naslova svetovnega prvaka. Foto: AMZS
Tim Gajser je na dobri poti k ubranitvi naslova svetovnega prvaka. Foto: AMZS

Gajser je zmagal v prvi vožnji in bil četrti v drugi. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli, ki je tako zaostanek za Gajserjem v SP-ju zmanjšal za eno točko.

Gajser je v Italijo prišel s 74 točkami prednosti v seštevku, zdaj pa jih ima še 73 (626-553), tretji je Švicar Jeremy Seewer s 535, ki je današnjo dirko končal na petem mestu.

Gajser z drugim mestom Trentinu tik pred naslovom prvaka

Gajser je v prvi vožnji prepričljivo premagal Cairolija in Seewerja. V drugi vožnji je začel slabše in se moral prebijati iz ozadja, a je lahko prišel le do četrtega mesta. Pred njim so končali Belgijec Clement Desalle, Cairoli in Francoz Gautier Paulin. Skupno na dirki je tako pred Gajserjem in Desallom slavil Cairoli.

"Na splošno sem zadovoljen z dirko. Prva vožnja je bila skoraj popolna, dobil sem 'holeshot' in potem takoj naredil razliko. Uspelo mi je v vsakem krogu povečati naskok in nadzirati vse. V drugi sem zamudil na štartu in imel potem nekaj težkih trenutkov v prvem krogu. Hotel sem vse jemati mirno, nisem preveč hitel, da ne bi naredil napake. Na koncu je bilo četrto mesto dovolj za skupno drugo, če bi prišel na tretje, bi lahko zmagal, toda ni šlo," je današnjo dirko za spletno stran svoje ekipe opisal Gajser.

"V prvi vožnji je Tim še enkrat pokazal, da je najboljši na svetu. V drugi pa se je pokazalo, kako težko se je na tej stezi prebijati naprej, če imaš slab start. Čeprav ni skupne zmage na dirki, je bil dan odličen. Zdaj Tim potrebuje le še 27 točk na preostalih dveh dirkah. Komaj čakamo sredo," je dejal vodja ekipe Marcus Pereira de Freitas.

MX2: Pancar je bil 13.
V razredu MX2 je bil v Pietramurati uspešen tudi slovenski predstavnik Jan Pancar, ki je bil 13. v prvi in 18. v drugi vožnji, skupno pa 17., z 11 novimi točkami za SP. Zmagal je Belgijec Jago Geerts pred Dancem Thomasom Kjerom Olsenom in Francozom Tomom Viallejem. Takšen razplet pomeni tudi, da naslov prvaka še ni oddan, saj je Geerts zmanjšal zaostanek za vodilnim Viallejem (693-620). Pancar je 20. z 99 točkami.

Pietramurata je zadnja postaja letošnje sezone. Po današnji dirki za VN Trentina bosta tukaj še dirki za VN Pietramurate 4. novembra in VN Garde Trentina 8. novembra.

Prva vožnja:                         
 1. T. GAJSER     SLO/honda        25
 2. A. CAIROLI    ITA/KTM          22
 3. J. SEEWER     ŠVI/yamaha       20
                                     
Druga vožnja:                        
 1. C. DESALLE    FRA/kawasaki     25
 2. A. CAIROLI    ITA/KTM          22
 3. G. PAULIN     FRA/yamaha       20
 4. T. GAJSER     SLO/honda        18
                                     
Skupaj:                              
 1. A. CAIROLI    ITA/KTM          44
 2. T. GAJSER     SLO/honda        43
 3. C. DESALLE    FRA/kawasaki     40

Skupni vrstni red (32/36):            
 1. T. GAJSER          SLO        626
 2. A. CAIROLI         ITA        553
 3. J. SEEWER          ŠVI        535
 4. R. FEBVRE          FRA        487
 5. J. PRADO           ŠPA        476
 6. G. PAULIN          FRA        441