Tim Gajser je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva po osmih dirkah na drugem mestu 44 točk za Italijanom Antoniem Cairolijem. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva po osmih dirkah na drugem mestu 44 točk za Italijanom Antoniem Cairolijem. Foto: hondaproracing.com

"Ne morem opisati razočaranja, ker danes ne bom mogel dirkati. Ni v moji naravi, da bi odstopil, toda vsem svojim navijačem obljubljam, da se bom kar najhitreje, ko bo mogoče, vrnil še močnejši," je Gajser sporočil v izjavi prek svojega moštva Honda Racing. V soboto je bil v kvalifikacijah 28. in še ni povsem okreval po padcih na zadnjih dveh dirkah v Latviji in Nemčiji.

"Po številnih zdravniških preiskavah včeraj zvečer in danes zjutraj je ekipa Honde sprejela težko odločitev, da Gajser na dirki v Franciji ne bo nastopil, saj je med dirkanjem čutil bolečine v ramenih. Vrnil se bo v Slovenijo, kjer bo opravil podrobne preiskave, da bi odkrili vzroke težav," so sporočili iz njegove ekipe in dodali, da so se tako odločili zaradi Gajserjeve varnosti, saj je imel veliko težav že v kvalifikacijah.

Cairoli še trdneje v vodstvu
Nemec Maximilian Nagl je v prvi vožnji slavil pred Cairolijem, tretji je bil Belgijec Jeremy van Horebeek. V drugi vožnji je slavil Desalle pred Francozom Gautierjem Paulinom in Cairolijem, skupno na dirki pa je Desalle s 43 točkami za eno točko premagal Italijana, tretji pa je bil Paulin s 37, kolikor jih je zbral tudi četrti Nagl. Skupno se je zdaj Cairoli še utrdil na prvem mestu s 347 točkami, drugi je Paulin z 297 točkami, do danes tretjega Gajserja, ki ostaja pri 261 točkah, pa je zdaj prehitel še današnji zmagovalec Desalle, ki je pri 289 točkah. Gajserja pa je po točkah ujel tudi van Horebeek.

Tudi drugi trije slovenski motokrosisti, ki nastopajo v SP-ju, so poškodovani. Klemen Gerčar je prestal operacijo kolena in bo manjkal več mesecev, Peter Irt po padcu v Veliki Britaniji tudi še ni pripravljen, prav tako pa ne njegov brat Jernej Irt, ki si je v Nemčiji izpahnil ramo. Naslednja dirka SP-ja bo čez 14 dni v Orljonoku v Rusiji.

Vrstni red po 17. vožnji (od 37):   
 1. A. CAIROLI    ITA     347
 2. G. PAULIN     FRA     297
 3. C. DESALLE    BEL     289
 4. T. GAJSER     SLO     261
 5. J. VAN HOREBEEK  BEL     261
 6. J. HERLINGS    NIZ     253
 7. J. BOBRIŠEV    RUS     214
 8. R. FEBVRE     FRA     209
 9. M. NAGL      NEM     200
10. G. COLDENHOFF   NIZ     176
...                  
39. P. IRT      SLO      2