Tim Gajser vodi v svetovnem prvenstvu. Foto: HRC

Najhitrejši v prvi vožnji je bil aktualni svetovni prvak Nizozemec Jeffrey Herlings, ki se je na zadnji postaji vrnil v karavano po težki poškodbi. Najboljši slovenski motokrosist je imel po treh zaporednih zmagah na zadnjih treh dirkah, ko je tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, v sobotnih kvalifikacijah smolo in jih po padcu končal šele na 18. mestu.

Gerčar osvojil 26. mesto
S šestim mestom je Gajser še ohranil osem točk naskoka v svetovnem prvenstvu pred Italijanom Antoniem Cairolijem, ki je bil v prvi vožnji tretji. Med njim in zmagovalcem Herlingsom je končal še Švicar Arnaud Tonus. Drugi slovenski predstavnik v elitnem razredu v Latviji Klemen Gerčar je ostal brez prve točke v sezoni, prvo vožnjo je končal na 26. mestu.

Uspešen konec tedna za Gajserja

Prva trojica osvojila po 40 točk
Na drugi vožnji se Herlings ni pojavil na štartu, Cairoli je kmalu padel, kar je pomenilo, da bo Gajser najbrž lepo povečal skupno prednost. Dolgo je vozil na drugem mestu, dobrih pet minut pred koncem rednega dela vožnje je smuknil mimo Jeremyja Seewerja in na koncu celo zmagal v seštevku obeh voženj. Drugo mesto je osvojil Romain Febvre, tretjega pa Tonus, prav vsi so osvojili po 40 točk. Gerčar je bil to pot 25. Za Gajserja je to šesta zmaga v sezoni in četrta zapored, pred Cairolijem ima zdaj 33 točk prednosti.

"Res sem vesel. V prvi vožnji sem imel kar precej težav, podobno kot včeraj v kvalifikacijah. Zdaj sem v drugi našel pravi ritem, uspelo mi je izvesti nekaj dobrih manevrov. Z Jeremyjem sva imela dobro bitko do konca. Hvala vsem v ekipi, tako vesel sem, da ne najdem pravih besed," je bil zadovoljen Gajser.

Gajser še povišal vodstvo

VN Latvije

Končni vrstni red:         
 1. T. GAJSER     SLO    40
 2. R. FEBVRE     FRA    40
 3. A. TONUS      ŠVI    40
 4. J. SEEWER     ŠVI    36
 5. J. VAN HOREBEEK  NOZ    30
                  
Prva vožnja:            
 1. J. HERLINGS    NIZ    25
 2. A. TONUS      ŠVI    22
 3. A. CAIROLI     ITA    20
 4. R. FEBVRE     FRA    18
 6. T. GAJSER     SLO    15
                  
Druga vožnja:            
 1. T. GAJSER     SLO    25
 2. R. FEBVRE     FRA    22
 3. J. SEEWER     ŠVI    20
 4. A. TONUS      ŠVI    18
 
Skupni vrstni red v SP-ju (18/36): 
 1. T. GAJSER     SLO    391
 2. A. CAIROLI     ITA    358
 3. J. SEEWER     ŠVI    256
 4. G. PAULIN     FRA    254
 5. A. TONUS      ŠVI    246