Nesreča Marca Marqueza je bila videti zelo grdo, a končalo se je brez poškodb, zaradi katerih bi moral najverjetnejši novi-stari svetovni prvak izpustiti dirko za VN Tajske. Foto: Twitter/@MotoGP
Nesreča Marca Marqueza je bila videti zelo grdo, a končalo se je brez poškodb, zaradi katerih bi moral najverjetnejši novi-stari svetovni prvak izpustiti dirko za VN Tajske. Foto: Twitter/@MotoGP

Španski šampion je po spektakularnem padcu nekaj minut občepel s sklonjeno glavo, preden je šepajoč ob pomoči stevardov zapustil mesto padca. Predtem je dirkač Honde sicer zavrnil nosila. A na koncu je Marquez popustil, se ulegel na nosila, kjer so ga zdravstveni delavci imobilizirali in nemudoma odpeljali z dirkališča na podrobnejši zdravniški pregled.

Uro in pol po nesreči je MotoGP sporočil, da so zdravniki po pregledu razglasili Marqueza za ustrezno zdravega, da lahko nadaljuje dirkanje za VN Tajske.

Iz bolnišnice naravnost na drugi trening
"V bolnišnici so opravili pregled z magnetno resonanco, ki ni pokazal težjih poškodb,"
so potrdili pri ekipi Honde. Pri njegovi ekipi Honda so prek Twitterja sporočili, da Marquez ni utrpel hujših poškodb, a da "čuti bolečine na bokih, v hrbtu in nogah". Po prihodu iz bolnišnice se je oglasil tudi Marquez, ki je prav tako prek Twitterja sporočil: "Težak padec danes zjutraj, a k sreči je vse v redu."

Marquez je nato nastopil na drugem treningu in dosegel šesti čas. Najhitrejši čas prvega prostega treninga je sicer dosegel Maverick Vinales (Yamaha), na drugem treningu pred nedeljsko VN Tajske pa je bil najhitrejši Francoz Fabio Quartararo (Yamaha-SRT).

V nedeljo že lahko ubrani naslov
26-letni Katalonec je trdno vodilni v svetovnem prvenstvu in ima po 14 od 19 dirkah sezone 2019 kar 98 točk prednosti pred Italijanom Andreo Doviziosom (Ducati). Marquez lahko že v nedeljo na VN Tajske v Buriramu spet osvoji krono svetovnega prvaka.

Najhitrejši čas prostega treninga je sicer dosegel Maverick Vinales (Yamaha) pred Francozom Fabiem Quartararom (Yamaha-SRT) in Marquezom, ki je dosegel dober čas pred padcem proti koncu treninga.