Tim Gajser bo v nedeljo nastopil na uvodni dirki državnega prvenstva v motokrosu. Foto: HRC
Tim Gajser bo v nedeljo nastopil na uvodni dirki državnega prvenstva v motokrosu. Foto: HRC

AMZS je že na začetku epidemije prekinil vsa tekmovanja oziroma preložil začetek domače sezone. Konec maja je zveza objavila nov koledar tekmovanj, sezona 2020 se je v minimotu in dirkah na skuterjih začela prejšnji teden, v motokrosu pa bo prva od šestih dirk državnega prvenstva ta konec tedna.

V Stranski vasi še brez gledalcev
Dirkači bodo lahko motorje prvič tekmovalno ogreli v soboto, ko bo na sporedu preizkušnja pokalnega prvenstva v Stranski vasi. Dan pozneje pa bo na isti progi še prva dirka sezone državnega prvenstva.

"Seveda nam je žal, da gledalci ne bodo dodatno začinili dirke. Vseeno nas veseli, da se bo sezona končno začela. Skupaj z dirkači smo že nestrpni in verjamem, da so se vsi zelo dobro pripravili na sezono. Naloga seveda ni bila lahka, steza je pripravljena. AMZS nam je pomagal, kolikor je lahko. Tukaj se moram posebej zahvaliti odgovornim na zvezi. Dirkačem pa seveda želim čim bolj zanimivo dirko," je pred začetkom napovedal Mitja Wolf, direktor uvodne dirke sezone, ki jo bo izvedlo AMD Kolpa MXS.

Gasjer uresničuje napoved izpred sezone
Kot je za AMZS potrdil Wolf, je prihod na dirko napovedal tudi najboljši slovenski dirkač Tim Gajser. Svetovni prvak je sicer pred letošnjo sezono, ko je še ni dodobra spremenil koronavirus, napovedal, da se bo poskušal udeležiti kakšne domače dirke, če bo zanjo našel čas v natrpanem urniku.

Zdaj je v mednarodnem koledarju dolg prisilni premor, po številnih spremembah in prestavitvah dirk ter tudi že nekaj odpovedih je zdaj nadaljevanje načrtovano za 2. avgust v Rusiji. Gajser bo zato domačo dirko poskušal izkoristiti tudi kot pripravo na nadaljevanje svetovnega prvenstva.

Skupaj šest dirk za DP
Po prvi dirki v Stranski vasi se bo državno prvenstvo nadaljevalo v Mačkovcih 21. junija, v Radizelu 28. junija, v Dolini pod Kalom (Šentvid pri Stični) 13. septembra in še enkrat v Radizelu 4. oktobra. Zadnja dirka pa bo 11. oktobra v Brežicah.