Ajda Sitar je nova mis športa. Foto: MMC RTV SLO
Ajda Sitar je nova mis športa. Foto: MMC RTV SLO
Saša Jerkovič in Brigita Langerholc
Prireditev sta dobro povezovala Saša Jerkovič in atletinja Brigita Langerholc. Foto: MMC RTV SLO
Jani Klemenčič
Nekdanji veslač Jani Klemenčič seveda ni zamudil priložnosti in se je stisnik k novi misici. Foto: MMC RTV SLO

Članica atletskega kluba Domžale teče na 800 in 1500 m, tekmuje pa tudi v gorskem teku. V glasovanju na našem portalu ste ji bralci namenili skoraj petino glasov. Intervju z njo si boste lahko prebrali v ponedeljek.

Žirija povsem atletska
Za prvo spremljevalko je žirija, ki so jo med drugim sestavljali tudi atletinji Alenka Bikar in Sara Orešnik, atlet Jurij Rovan, gorska tekačica Tina Hižar in lanska mis športa Pia Arhar, izbrala 18-letno dijakinjo z Vira pri Domžalah Lorino Smolnikar, za drugo spremljevalko pa 18-letno duatlonko in triatlonko Amadejo Teraž iz Mojstrane. 20-letna študentka s Škofljice Dijana Kalender, ki odlično igra košarko, se je okitila z naslovom mis fotogeničnosti.

Čuki nastopili z nekdanjo misico
Vseh 19 lepotic se je predstavilo v kopalkah in športno-elegantnih oblačilih, vse pa so predstavile tudi svojo športno točko. Videli smo številne plese, atletske discipline, borilne veščine in tudi trebušni ples. Pia Arhar je v vaji z žogo še enkrat navdušila občinstvo, potem pa je v elegantnem oblačilu ves večer privabljala moške poglede. Dogajanje so popestrili številni glasbeni in plesni nastopi. Navdušili so predvsem Čuki s skladbo Mal' naprej pa mal' nazaj. Z njimi je plesala tudi Tina Kuhelj, ki je bila leta 2006 prva spremljevalka mis športa Anete Salihovič.

Saško blestel v navezi z Brigito
Prireditev sta vodila atletinja Brigita Langerholc (v privlačni rdeči obleki ni prav nič zaostajala za misicami) in športni novinar Saša Jerkovič, ki je s številnimi duhovitimi vložki še enkrat dokazal, da je pravi mojster svojega posla. Tudi ko je gostom na odru odpovedal mikrofon, je vedno našel rešitev iz kočljivega položaja.

Leta 2003 je na prvem izboru zmagala atletinja Jana Šumi, leta 2004 karateistka Lea Huskič, leto pozneje je bila najboljša Karmen Hribar, ki se ukvarja z atletiko, aerobiko in fitnesom. Leta 2006 je Aneta Salihovič navdušila z znanjem kickboksa, predlani pa je žirijo prepričala obetavna sedmerobojka Natalija Waldhuber. Pred natanko letom dni je Arharjeva ugnala tekmice s sijajno vajo s trakom.

Vse kandidatke so prave športnice
Prireditev Miss športa 2009 je znova popolnoma napolnila Festivalno dvorano. Idejni oče Srečko Čož si leta 2003, ko je začel s tem izborom, ni mislil, da bo treba razmišljati celo o novi lokaciji, ki sprejme še več gledalcev. Poudaril je, da na tej prireditvi ne vidimo naučenih manekenskih korakov, zaigranih obraznih mimik in ne poslušamo naučenih odgovorov kandidatk na suhoparna vprašanja. Zelo pomembno je športno udejstvovanje in tudi uspehi na tekmovanjih močno pripomorejo h končnemu izidu.
Tekst: Aleš Golob
Foto: Tomaž Okorn

Nastop Ajde Sitar

Nastop Lorine Smolnikar


Nastop Amadeje Teraž