Neymar končuje reprezentančno pot. Foto: Reuters
Neymar končuje reprezentančno pot. Foto: Reuters

"Ne vem, ali bom imel potem še dovolj mentalne moči, da bi nadaljeval kariero," je dejal napadalec PSG-ja, ki je z reprezentanco že osvojil olimpijske igre in pokal konfederacij, naslov svetovnega prvaka, ki je njegova največja želja, pa mu še manjka.

Doslej je na prvenstvu igral dvakrat, leta 2014, ko je Brazilija igrala v polfinalu in proti Nemčiji izgubila z 1:7, ga je moral zaradi poškodbe predčasno končati, poškodoval se je na četrtfinalnem obračunu proti Kolumbiji, v Rusiji pa Brazilija ni dosegla želenega rezultata, v četrtfinalu jo je izločila Belgija.

Selecao uspešno nastopa v kvalifikacijah za prvenstvo v Katarju, z devetimi zmagami na devetih tekmah je tako rekoč z eno nogo že na zaključnem turnirju.

"Naslov svetovnega prvaka so moje otroške sanje. Storil bom vse, kar bo v moji moči, da postanem prvak," napoveduje 29-letni zvezdnik, ki je doslej za reprezentanco odigral 113 tekem, na katerih je dosegel 69 zadetkov. Več, 77, jih je za Brazilijo dosegel le legendarni Pele, medtem ko so po številu tekem za Brazilijo pred njim Cafu (142), Roberto Carlos (125) in Dani Alves (119).