Ali bo v Ligi prvakov igral slovenski ali hrvaški prvak, bo znano v torek zvečer. Dvoboj v Ljudskem vrtu se bo začel ob 20.45. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ali bo v Ligi prvakov igral slovenski ali hrvaški prvak, bo znano v torek zvečer. Dvoboj v Ljudskem vrtu se bo začel ob 20.45. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor bo moral igrati bolj tvegano, saj nujno potrebuje zadetek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vijoličasti imajo v torek zgodovinsko priložnost

"Jasno nam je, da izid prve tekme ni slab, a tudi ni tako dober, da bi dovolil kakšno pasivno igro. Morali bomo biti zelo aktivni in hkrati pametni. Igrati bomo morali odličen nogomet, da bomo lahko eliminirali njihove dobre strani ter preko naše kakovosti prišli do želenega zadetka, po drugi strani pa ga ne smemo prejeti," je na novinarski konferenci povedal trener Darko Milanič.

Mamić motiviral tudi Mariborčane
Izjava podpredsednika Dinama Zdravka Mamiča, da bodo Mariborčane "pohodili kot plitek potok" je zanj pričakovana, saj gre po njegovem za normalno retoriko pred tako pomembno tekmo, s katero želi spodbuditi svoje nogometaše. Vendar pa Milanič ob tem opozarja, da je s to izjavo spodbudil tudi mariborsko ekipo, ki jih Zagrebčani po njegovem mnenju zagotovo ne bodo pohodili.

Pritisk obrniti sebi v korist
Priprave na tekmo potekajo po ustaljenem ritmu. Ekipa se je umaknila v karanteno, seznam poškodovanih pa je z izjemo branilca Mitje Vilerja prazen. Dan pred tekmo leta je pogodbo podaljšal vijoličasti adut v napadu Marcos Tavares. Vsi so pripravljeni in maksimalno motivirani. Da bi podlegli pritisku, se ni bati. "Mislim, da smo ta pritisk sposobni obrniti v pozitivno smer," je zatrdil Milanič, ki se zaveda vseh Dinamovih vrlin.

Ustaviti bo treba Sammirja
Kot je poudaril, imajo hrvaški prvaki zlasti odličen "pas" in odličnega Sammirja, ki je fantastičen v napadu. S tem je imel Maribor na začetku tekme v Maksimiru nekaj težav. Izpostavil je še kapetana Milana Badelja, ki bo v Mariboru odigral zadnjo tekmo v majici Dinama, saj se bo po tej tekmi preselil k nemškemu prvoligašu Hamburgu.

Posebnega treninga 11-metrovk ni bilo
Posebnih priprav na enajstmetrovke se v vijoličastem taboru niso lotili. Milanič zagotavlja, da je dovolj dobrih izvajalcev. Vratar Jasmin Handanović se na enajstmetrovke sam pripravlja pred vsako tekmo in vselej preuči najpogostejše strelce enajstmetrovk v ekipi, s katero se srečuje. Verjame, da bo občinstvo njihov velik zaveznik, saj je bilo v Mariboru vedno tako.

Handanovićeva mreža se ne sme zatresti
"Enostavno je potrebno tekmo odigrati brez napake, kar pa je zelo težko. Verjamem, da bomo uspešni ter da si bo cela ekipa pomagala med seboj, da ne prejmemo zadetka ter da ga na drugi strani dosežemo," je Handanović odgovoril na pomisleke, da Maribor na letošnjih evropskih tekmah skorajda ni odigral tekme brez prejetega zadetka.

Kvalifikacije za Ligo prvakov
4. predkrog, povratne tekme


PRVAKI
Torek ob 20.45:
MARIBOR - DINAMO ZAGREB (prva tekma: 1:2)
HAPOEL KIRJAT ŠMONA - BATE BORISOV (0:2)
ANDERLECHT - AEL LIMASSOL (1:2)

Sreda ob 20.45:
CLUJ - BASEL (2:1)
CELTIC - HELSINGBORG (2:0)

NEPRVAKI:
Torek ob 20.45:
UDINESE - BRAGA (1:1)
PANATHINAIKOS - MALAGA (0:2)

Sreda ob 20.45:
FENERBAHČE - SPARTAK MOSKVA (1:2)
DINAMO KIJEV - BORUSSIA (M) (3:1)
LILLE - KÖBENHAVN (0:1)

Vijoličasti imajo v torek zgodovinsko priložnost