V konici Chelseajevega napada bo znova špansko orožje - Alvaro Morata. Foto: Reuters
V konici Chelseajevega napada bo znova špansko orožje - Alvaro Morata. Foto: Reuters

Z modrimi bo podpisal petletno pogodbo, na teden pa bo prejemal 150.000 funtov, pišejo otoški mediji. 24-letni napadalec je četrta poletna okrepitev angleških prvakov, potem ko so prišli že vratar Willy Caballero, branilec Antonio Rüdiger in vezist Tiemoue Bakayoko. Zanj se je zanimal tudi Manchester United, ki pa je nato kupil Romeluja Lukakuja.

V minuli sezoni je pri Realu na zelenico prihajal s klopi, zabil pa je 20 golov. Pred tem je bil za dve leti posojen Juventusu, s katerim je zaigral v finalu Lige prvakov. Kraljevi klub je potem aktiviral klavzulo, po kateri ga je odkupil nazaj. Z Realom je letos osvojil dvojno krono, postal je evropski in španski prvak. V London prihaja kot zamenjava za reprezentančnega kolega Diega Costo, na katerega, kot piše BBC, Antonio Conte ne računa več.

K Realu je prišel leta 2008, dve leti kasneje pa je debitiral v članskem moštvu. Pred tem je bil Madridčan član mlajših selekcij Atletica in Getafeja. Morata je za špansko reprezentanco zbral 20 nastopov, devetkrat pa je zatresel mrežo.