Lionel Messi je dvakrat s prostega strela zadel okvir vrat, ob koncu srečanja pa le zatresel mrežo. Foto: Reuters
Lionel Messi je dvakrat s prostega strela zadel okvir vrat, ob koncu srečanja pa le zatresel mrežo. Foto: Reuters

Končni izid je s prostega strela v 89. minuti postavil Lionel Messi, kapetan Argentine, ki je blestel na decembrskem svetovnem prvenstvu, kjer je bil tudi izbran za najboljšega igralca turnirja. 35-letni zvezdnik je z 20 metrov žogo mojstrsko zavrtinčil prek živega zidu v desni zgornji kot panamskih vrat. Predtem je s prostega strela dvakrat stresel okvir vrat.

Messi z 800. golom postavil piko na i velikemu slavju

Messi je 800. v karieri zatresel mrežo. Ta mejnik je do zdaj dosegel le še Cristiano Ronaldo. Sedemkratni dobitnik zlate žoge je 672 golov dal v dresu Barcelone, 29 v majici PSG-ja, reprezentančnih zadetkov pa ima zdaj 99. Argentina je proti Panami povedla v 78. minuti, ko je prvič za izbrano vrsto zadel mladi Thiago Almada.

Na polnem Monumentalu so gledalci pripravili imenitno vzdušje, ko so pozdravili junake, ki so Argentini priborili tretji naslov svetovnega prvaka. Nogometaši, ki so pozirali s prestižnim pokalom, so bili navdušeni in vidno ganjeni, na čelu z Messijem, ki je bil na robu solz. 83.000 srečnežem je uspelo dobiti vstopnice med več kot 1,5 milijona ljudi, ki so to poskušali.

Zabava se je po sodnikovem zadnjem žvižgu nadaljevala s petjem in plesom, na zaslonih stadiona pa se je predvajal videoposnetek poti Argentini do njenega tretjega naslova svetovnih prvakov. Stadiona ni zapustil nihče, saj so se nogometaši v spremstvu partnerjev in otrok podali na častni krog, vsak s svojo repliko pokala iz Katarja.

V ponedeljek se bo albiceleste na stadionu Unico Madre de Ciudades v Santiago del Esteru pomeril s Curaçaom. Argentinski nogometni privrženci imajo medtem nov razlog za veselje, saj bo Messi igral tudi na Copi Americi 2024, ki jo bodo gostile ZDA in kjer bo reprezentanca v sinjemodrem branila naslov.

Veličasten sprejem za svetovne prvake na polnem stadionu Monumental