"Igraj, Srbija!" je na naslovnici zapisal športni dnevnik Sport. Foto: MMC RTV SLO
Blic
Blic: "Slovencem servirajmo še eno grenko pilulo" Foto: MMC RTV SLO
Sportski žurnal
Sportski žurnal: "Zmaga za jubilej, 50. tekmo Srbije" Foto: MMC RTV SLO
V torek popravni izpit v Beogradu

Anketo je danes objavil srbski časnik Blic, ki sicer ne piše veliko o pomembnem srečanju. Tekmi je namenil le poročilo z včerajšnjih novinarskih konferenc obeh reprezentanc. Več zanimivosti je seveda najti v športnih časnikih. Sport je opravil intervju z nekdanjim slovenskim reprezentantom Miletom Ačimovičem, ki je s Srbijo še kako dobro povezan, saj je nekoč igral v Crveni zvezdi, njegov svak pa je izkušeni srbski nogometaš Dejan Stanković.
"Vsi mi smo isti"
"Vsak dan se slišiva, a govoriva vedno manj o nogometu," je Mile odgovoril na vprašanje novinarja, ali se je pred gostovanjem Slovenije v Beogradu kaj pogovarjal s sestrinim možem. "Slovenija bolje igra v gosteh kot doma. Njena prednost je kolektivna igra, medtem ko je Srbija moštvo odličnih posameznikov, kot so Krasić, Žigić, Jovanović, Stanković ...," je dejal Ačimovič in dodal, da navija za obe ekipi, po dodatnem "vrtanju" novinarja pa v šali izjavil: "Navijam za Jugoslavijo! Vsi mi smo isti."

Dobesedni prepis zaključka članka o Ačimoviču v časniku Sport:

Za koga navijate?
"Za vse!" se je nasmejal Ačimovič.

Bodite natančnejši?
"Za nogomet!"

Še natančnejši?
"Za Jugoslavijo! Vsi mi smo isti," je sklenil Milenko Ačimovič.

Tekme proti Severni Irski si zaradi klubskih obveznosti ni ogledal. Po njegovem mnenju je pred začetkom kvalifikacij v uvrstitev na evropsko prvenstvo verjelo 80 odstotkov Slovencev, zdaj pa je razpoloženje malo padlo.
Novakovič: Dokazati, da SP ni bil naključje
Sportski žurnal se je pogovarjal z Milivojem Novakovičem, ki ga je označil za največjo nevarnost za obrambo Srbije. "Proti Srbiji ne bo lahko, a poznamo naše kvalitete. Dali bomo vse od sebe, da ne izgubimo. Poskušali bomo zmagati. Imam vtis, da nas Srbi ne jemljejo resno. Mislijo, da bodo lahko opravili z nami, a jaz verjamem, da ne bomo doživeli še enega poraza. Srbi bodo na tej tekmi favorit, toda mi se ne predajamo vnaprej. Nismo favoriti, vendar naši navijači upajo, da se bomo po dobrih igrah v Južni Afriki ponovno uvrstili na veliko tekmovanje. Dokazati moramo, da to ni bilo naključje," je odločen "Novagol", ki se ne boji igranja proti srbskemu branilskemu paru Nemanja Vidić-Aleksandar Luković.
Lani je v Kölnu igral skupaj z obetavnim Zoranom Tošićem, ki za zdaj še ni član udarne enajsterice Srbije. "Mislim, da je napaka, ker ne igra za Srbijo od začetka. Napovedujem mu lepo prihodnost," pravi Novakovič.
"Slovenci se bodo morali odpreti"
Že omenjeni Stanković je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril, da so se Srbi dobro pripravili na tekmo proti Sloveniji. "Naš tekmec je neugodna reprezentanca, ki igra kolektivno, se vedno bori in preži na protinapade. Slovenci so čvrsti, igrajo pošteno in veliko tečejo. Cenim Handanoviča, Dedič se nikoli ne preda, Novakovič lahko drži žogo v svojih nogah in počaka soigralce. Enostavno moramo zdržati pritisk in slaviti. Zaradi poraza proti Severni Irski se bodo Slovenci morali odpreti. Videli bomo, kakšen karakter imajo," je dejal vezist Interja in pozval navijače, naj pridejo na tribune v čim večjem številu: "Ne bi si želel, da bi bili gostujoči navijači na našem stadionu glasnejši."
Selektor Radomir Antić se pred 50. tekmo Srbije hrabri z dejstvom, da je njegova izbrana vrsta najvišje na lestvici Fife od držav iz jugovzhodne Evrope: "Igramo proti ekipi, ki kaže neverjeten karakter, a lažje igra na protinapade, kot da vodi igro. Naš največji adut je Beograd in podpora s tribun." Že na včerajšnjem treningu je čestital slovenskemu kolegu Matjažu Keku za vse lepe dosežke v zadnjem času.
Iz Beograda,

V torek popravni izpit v Beogradu