Ajax je prvič po sezoni 2003/04 stopil na nizozemski nogometni tron. Foto: Reuters
Ajax je prvič po sezoni 2003/04 stopil na nizozemski nogometni tron. Foto: Reuters
El-Hadji Diouf
Rangersi (na fotografiji El-Hadji Diouf) so še 54. v zgodovini postali škotski prvaki. Foto: Reuters

Rangersi so še tretjič zapored postali državni prvaki. Leta 2009 so imeli pred Celticom štiri točke naskoka, lani pa šest. Letos je bil boj za naslov prvaka precej tesnejši, na koncu pa so morali pri Celticu vendarle priznati premoč svojim največjim rivalom, ki so sezono končali s točko več (93).

De Jong za prvi naslov po letu 2003
Še zlasti vroče je bilo v Amsterdamu, kjer sta se za naslov prvaka udarila Ajax in Twente. Siem De Jong je domačo ekipo v 23. minuti popeljal v vodstvo, že na začetku drugega polčasa je vodstvo domačinov z avtogolom podvojil Denny Landzaat. Že nekaj trenutkov pozneje je Theo Janssen po sijajni globinski podaji Bryana Ruiza zaostanek prepolovil, a je zadnji žebelj v krsto gostov s še drugim golom na srečanju zabil De Jong in več kot 47.000-glavo množico v Amsterdam Areni poslal v delirij. Ajax je naslov državnega prvaka osvojil prvič po sezoni 2003/04.

Prvak tudi Andraž Kirm
Nogometaši Wisle iz Krakova, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Andraž Kirm, so si tri kroge pred koncem poljskega prvenstva zagotovili naslov državnih prvakov. Wisla je danes premagala mestnega tekmeca Krakov z 1:0, pred drugouvrščenim Slaskom iz Wroclawa pa ima nedosegljivo prednost desetih točk. Za moštvo iz Krakova je to 27. naslov poljskega prvaka.