Aleš Ožbolt je 179 cm visok napadalec, ki je že debitiral v mladi reprezentanci Slovenije in zanjo na treh tekmah dosegel že dva gola. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Ožbolt je 179 cm visok napadalec, ki je že debitiral v mladi reprezentanci Slovenije in zanjo na treh tekmah dosegel že dva gola. Foto: www.alesfevzer.com

Po Dejanu Lazareviću, Harisu Vučkiću, Gregorju Zabretu, Janu Mlakarju, Oskarju Cvjetičaninu in Jonu Gorencu Stankoviču je Alen Ožbolt naslednji v vrsti mladih nogometašev kluba, ki se podaja v enega izmed največjih klubov v Evropi. Ožbolt bo imel naslednji dve leti v Dortmundu status posojenega nogometaša z možnostjo predčasnega odkupa. Porurski klub dobro pozna tretjega Slovenca v klubu, saj je bil Ožbolt že večkrat na testiranjih in je v preteklih dneh vnovič treniral z drugim moštvom.

Stanković že na pripravah ob boku Kampla
Napadalec iz Žužemberka, ki je 19. rojstni dan praznoval 24. junija, se bo v drugi ekipi Borussie iz Dortmunda pridružil Jonu Gorencu Stankoviču. Oba mlada "Domžalčana" sta v tabor črno-rumenih uradno le posojena. Stanković se je pri BVB-ju pri drugem moštvu v 3. nemški ligi dokazoval že lani in se je v nedeljo s prvo ekipo že odpravil na azijsko turnejo, kjer bo igral tudi ob boku Kevina Kampla.

Če ne bo odkupa, se vračata v Domžale
"Ožbolt odhaja na dveletno posojo, zelo verjetno pa je, da se bosta tako Alen kot Jon redno priključila Borussii Dortmund že prej. Situacija je res specifična, saj ne pomnim, da bi imel v svetovnem merilu tako majhen klub v tako velikem kar dva igralca na posoji. V obeh primerih smo zasledovali skupen interes, predvsem pa interes razvoja teh dveh izjemnih mladeničev, pred katerima je lepa nogometna prihodnost,"
je dejal športni direktor Domžal Matej Oražem. Če Borussia Dortmund ne bo odkupila Stankovića in Ožbolta, se bosta oba po dolgotrajni posodi vrnila v Domžale, kjer bi lahko hitro postala nosilca igre.

Lani dosegel tri gole v Prvi ligi
Ožbolt je v članski ekipi Domžal debitiral v sezoni 2013/2014, ko je bil star vsega 17 let. V pretekli sezoni je bil nosilec mladinske ekipe, ki je suvereno osvojila naslov državnih prvakov, hkrati pa je spomladi dobival vse več priložnosti v članskem moštvu. Tako je v sezoni 2014/15 zbral 24 nastopov v Prvi ligi, v pokalu pa še štiri, skupno pa dosegel štiri gole.